L'Ajuntament treu a licitació la recuperació dels arcs gòtics de la zona del Museu Casteller

L'Ajuntament treu a licitació la recuperació dels arcs gòtics de la zona del Museu Casteller

L'Ajuntament de Valls ha aprovat el procés de licitació de les obres de consolidació dels arcs gòtics situats a l'entorn del Museu Casteller per un import de 195.000 euros IVA inclòs. El projecte contempla tres actuacions diferenciades: en primer lloc, la consolidació dels dos arcs sobreposats d'origen medieval que van ser descoberts durant l'enderroc de l'entorn que ara ocupa el museu casteller; la consolidació estructural i l'acabat de les parets mitgeres dels edificis adjacents i, per últim, la urbanització i adequació de la petita plaça que es generarà just sota dels arcs, d'uns 76 m2, amb una nova pavimentació i instal·lant nou mobiliari urbà.

La intervenció posa en valor els arcs medievals, eliminant estructures irrellevants i residuals com l'escala i el mur que es troben al seu darrera. A la vegada, l'arc principal es desmuntarà i es tornarà a muntar amb la correcta plomada per evitar riscos estructurals. Pel que fa a la placeta que es generarà sota els arcs, aquesta s'urbanitzarà a una cota inferior a la del conjunt de l'espai i s'hi instal·laran diversos bancs per convertir la zona en un espai de descans. També s'ha previst la instal·lació de focus al terra per a l'enllumenat ornamental dels arcs.

L'Ajuntament va aprovar els plecs de clàusules per a la licitació de les obres a finals de febrer i, un cop acabada l'aturada dels tràmits administratius a causa de la Covid-19, ara el consistori ha procedit a la licitació de les obres, amb un termini de presentació d'ofertes que acaba el proper 21 de juny.

VALLS ·8 DE JUNY DE 2020