Mariona Escoda, Cool Fiction i la Tieta Clara, entre les propostes dels cicles culturals d'estiu

Mariona Escoda, Cool Fiction i la Tieta Clara, entre les propostes dels cicles culturals d'estiu

> El Convent del Carme serà l’escenari del Juliol Circense i EnViu, primeres actuacions presencials en la represa de l’activitat cultural municipal post Covid-19

> La companyia vallenca Passabarret participa de l’organització dels cicles, que comptaran amb més segell local que mai

> Tots els espectacles seran gratuïts i es desenvoluparan amb aforaments delimitats, control d’accés, mesures de protecció i un sistema de reserva gratuïta d’entrades

La Xarxa de Cultura de Valls treballa, des de ja fa setmanes, en l'organització dels cicles d'estiu a la ciutat, que comptaran amb els primers espectacles presencials després de l'aturada de l'activitat cultural en viu arran de la pandèmia de la Covid-19 i un cop finalitzades les fases del pla de desconfinament. Així, l'espai del Convent del Carme albergarà aquest estiu les propostes del Juliol Circense, els dies 14, 15 i 16 de juliol, i les musicals del cicle EnViu, que tindran lloc del 21 al 24 de juliol, totes elles a les 22 h. A diferència d'anteriors edicions, el recuperat convent a la plaça del Carme acollirà, no tan sols propostes musicals, sinó també les de circ, que fins ara es realitzaven a l'auditori del Mas Miquel.

La programació d'aquest any ha volgut apostar, amb més força que mai, pel segell de Territori Creatiu Vallenc, donant cobertura a un conjunt de propostes d'artistes i productores locals, en un moment especialment complicat per a la indústria cultural. D'aquesta manera, en l'apartat musical, les cançons d'amor i nostàlgia dels vallencs La Tieta Clara ressonaran al Carme la nit del 21 de juliol en la que serà la presentació del seu nou treball Armilles i Tirants, una proposta inicialment integrada en la darrera programació dels Teatres de Valls, ajornada arran de la crisis de la Covid-19 i que tindrà ara lloc, de manera gratuïta, en el cicle EnViu d'enguany. Per aquelles persones que haguessin adquirit entrades per al concert al Teatre Principal es procedirà al reintegrament de les mateixes tan bon punt reobri el servei de taquilles al carrer Jaume Huguet.

La nit del 22 de juliol serà el torn d'Èric Vinaixa, en aquest cas presentat per la productora vallenca Batall, i que portarà a Valls un directe acústic carregat de bones vibracions, amb un repertori format per música pròpia i per versions de clàssics que han marcat la seva carrera musical (Rolling Stones, Beatles, Queen...). La proposta comptarà amb l'habitual interacció amb el públic, empatia i bon humor que caracteritza l'artista.

La tercera de les nits, la del 23 de juliol, tornarà a dur segell local, amb l'actuació i potent posada en escena del grup de versions Cool Fiction, que amb els seus temes de pop, rock, disco, funk, soul... faran gaudir al públic amb els millors èxits musicals de les darreres dècades. Ja per acabar, la nit del 24 de juliol la vallenca Mariona Escoda, acompanyada al piano per l'Andreu Dexeus, interpretarà temes clàssics i de musicals, carregats de sentiments i complicitat.

Juliol Circense

Una setmana abans, l'equipament patrimonial del Centre Històric haurà estat l'escenari de les propostes circenses, cogestionades amb la companyia vallenca Passabarret, i que s'iniciaran el dimarts 14 de juliol amb la Cia The Sullivan's i el seu espectacle Total Glamour, una proposta fresca, alegre i entretinguda, carregada de bona música i humor, i amb dos artistes amb llarga trajectòria a l'escena.

El dia següent, el 15 de juliol, Mortelo & Manzani presentaran Fili Busters, la seva nova i arriscada aventura, en un homenatge als temeraris. L'espectacle, una divertidíssima proposta de circ i pallasso, combinarà tècnica de funambulisme, equilibris i un aparell únic.

Ja per acabar, el dijous 16 de juliol la companyia Capicua portarà el seu espectacle Koseling. Cinc personatges insòlits conviuen en un carruatge multifuncional, on de la rutina se’n fa un joc, el caos pot convertir-se en una quotidianitat extraordinària, els records es gronxen al trapezi, les il·lusions s’enfilen al màstil i les experiències s’enreden a la corda doble. La proposta combina escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia.

Reserva gratuïta d'entrades i mesures de protecció

Per tal de donar compliment als protocols per la crisis sanitària de la Covid-19 i per tal de garantir la seguretat dels espectadors, artistes i personal, tots els espectacles al Convent del Carme comptaran amb diverses mesures de protecció.

Els aforaments estaran delimitats, l'accés serà controlat i els espectadors (que hauran d'accedir-hi amb mascareta) caldrà que realitzin una reserva prèvia d'entrada que serà, com sempre, gratuïta i que es podrà obtenir per l'habitual plataforma de ticketing Eventbrite, tal com ja s'ha posat en marxa aquest Sant Joan per a les visites a l'exposició de La Casa de la Festa.

En les properes setmanes s'acabaran de detallar totes les mesures i s'informarà del calendari de reserva gratuïta d'entrades.

Les propostes

Dimarts 14 de juliol (22h) Convent del Carme

Cia The Sullivan's: Total Glamour

Juliol Circense

Dimecres 15 de juliol (22h) Convent del Carme

Mortelo & Manzani: Fili Busters

Juliol Circense

Dijous 16 de juliol (22h) Convent del Carme

Capicua: Koseling

Juliol Circense

Dimarts 21 de juliol (22h) Convent del Carme

La Tieta Clara: Armilles i Tirants

EnViu

Dimecres 22 de juliol (22h) Convent del Carme

Èric Vinaixa

EnViu

Dijous 23 de juliol (22h) Convent del Carme

Cool Fiction, Cover band

EnViu

Divendres 24 de juliol (22h) Convent del Carme

Mariona Escoda i Andreu Dexeus

EnViu

VALLS · 15 DE JUNY DE 2020