L'Estiu Actiu del Centre Cívic ofereix un autocine i un taller de pintura mural per a infants com a novetats

L'Estiu Actiu del Centre Cívic ofereix un autocine i un taller de pintura mural per a infants com a novetats

> La setena edició del cicle se celebrarà entre el 6 i el 24 de juliol amb un total de 26 propostes d'activitats

> Les inscripcions s'obriran a partir de dilluns 29 de juny, de manera presencial per a les activitats de pagament i virtualment per a les gratuïtes

> Enguany les propostes seran de format reduït a causa de les limitacions de la represa per la pandèmia

Aquest mes de juliol, la regidoria d'Acció Cívica i Joventut organitza la setena edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que es desplegarà del 6 al 24 de juliol a Valls. Una de les principals novetats de la programació d'aquest any és l'autocine, previst pel divendres, 10 de juliol, a les 22h al pàrquing de l'Hort del Carme amb la projecció de la pel·lícula “Campeones”, amb la col·laboració de JCA Cinemes i HIT103. Una altra de les activitats destacades de l'edició d'aquest any és el taller de pintura mural per a infants, que es farà a la plaça de la Fusta i anirà a càrrec de l'artista vallenca Berta Artigal.

L’Estiu Actiu d’aquest 2020 compta amb un total de 26 propostes dividides en diferents categories: càpsules formatives (13 tallers), pinzellades tecnològiques i digitals (2 tallers), Descobrim Valls (7 activitats) i Viu l'estiu al carrer! (2 activitats). Amb aquesta iniciativa, destaca la regidora Laia Castells, “es vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais, especialment, en localitzacions del Centre Històric”. Castells remarca que “es tracta d'una programació d'activitats oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir propostes formatives, de lleure, d'oci, culturals pretén generar un espai de trobada i de participació”.

En aquesta edició, però, a causa de les limitacions imposades per la pandèmia de la Covid 19, s'han hagut d’adaptar les activitats per a grups reduïts i s’ha procurat que la major part de l’oferta sigui gratuïta per fer-la accessible al conjunt de la població.

Consolidació de les activitats de Descoberta de Valls

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu una molt bona acollida de públic i per aquest motiu la visita nocturna al refugi antiaeri o la ruta pel Call Jueu són algunes de les propostes que en aquesta edició repeteixen. A més, s’ofereix de nou la visita teatralitzada nocturna al cementiri municipal, a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP, una ruta guiada de llegendes i contalles pel Centre Històric de la ciutat i la visita guiada sobre els personatges il·lustres de Valls, també a càrrec de l'historiador Àngel Gasol.

Es tracta d’un conjunt d'activitats que pretenen acostar els vallencs i vallenques a la història de la ciutat i a la descoberta del patrimoni local, moltes vegades desconegut. En aquesta edició, com a novetat, en col·laboració amb l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme, es realitzaran dues sessions d'Scape Room al refugi antiaeri el 16 de juliol.

Algunes de les activitats que tindran continuïtat aquest estiu són el torneig “Escac i mat” que enguany arriba a la seva sisena edició, organitzat pel Club Escacs Valls i VallsJove, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp; o la tercera Cata Popular de Vermut, organitzada pel Magatzem del Vermut. Es manté, així mateix, l'Espai de jocs, dinamitzat per l'associació vallenca As. en la Manga, que agrupa persones vinculades al món dels jocs de taula, rol i de cartes. Amb aquest espai es vol promoure la pràctica dels jocs de taula, com el Carcassone, el Catan o clàssics com el Warhammer o el Màgic.

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions s'iniciarà el proper dilluns 29 de juny i, en el cas de les activitats de pagament, s’hauran de fer presencialment a les dependències del Centre Cívic (c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores), demanant cita prèvia als telèfons 977609849 / 630475980. Per a les activitats gratuïtes les inscripcions es faran de manera virtual, a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats gratuïtes. Les activitats es desenvoluparan seguint les mesures de control i higièniques que es determinin en cada moment.

L’Estiu Actiu és un programa organitzat des del Centre Cívic, amb la participació del servei de Joventut VallsJove, i que compta amb la col·laboració d’entitats, empreses i serveis com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Cine Club Valls, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Grup de Teatre Principal, HIT 103, Increïble sostenible, Adela, Valls en transició, JCA Cinemes, el Consell Esportiu de l'Alt Camp. Així mateix, la majoria de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat i comarca.

>> Descarregar programa

VALLS · 22 DE JUNY DE 2020