Les ajudes per a estudis postobligatoris del curs 2020-21 es podran sol·licitar al setembre en convocatòria única

Les ajudes per a estudis postobligatoris del curs 2020-21 es podran sol·licitar al setembre en convocatòria única

> Entre el 14 i el 25 de setembre es podran sol·licitar els ajuts dotats amb 10.000 euros en total

La convocatòria anual d'ajudes per a estudiants d'ensenyament postobligatori promogut per Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp, la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls a través de les regidories Acció Comunitària, d'Acció Cívica i Joventut i d'Ensenyament es realitzarà la segona quinzena de setembre. Enguany, s'arribarà a la setena edició, gràcies al treball conjunt entre entitats i l'Ajuntament.

No obstant això, a causa a les anomalies en el curs acadèmic per la situació generada per la pandèmia de la Covid-19, el sistema de sol·licitud de beques es realitzarà en convocatòria única en el període comprès entre el 14 i el 25 de setembre d'enguany. El pressupost total de les ajudes és de 10.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar a més de quaranta alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de transport.

Aquestes beques tenen per a finalitat ajudar econòmicament als estudiants que realitzin estudis postobligatoris per al curs 2020/2021. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral. Les bases de les ajudes tenen en compte, doncs, la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic dels estudiants per tal de premiar els que han aprovat tot el curs acadèmic anterior.

La presentació de sol·licituds es realitzarà amb cita prèvia a l'oficina del servei de Joventut: c/ St.Pere, 2, despatx de la primera planta, de dilluns a divendres de 10h a 14 hores (la cita prèvia es pot sol·licitar per telefòn al 977 60 98 49 o a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). Com a novetat, enguany es facilitarà la presentació de sol·licituds virtualment a través del correu del VallsJove.

Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1995, que el curs 2020/21 es matriculin en estudis de batxillerat, o formació professional (cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior).

VALLS · 7 DE JULIOL DE 2020