La Pista d'Atletisme de Valls passarà a denominar-se Pista d'Atletisme Marta Galimany i Guasch

La Pista d'Atletisme de Valls passarà a denominar-se Pista d'Atletisme Marta Galimany i Guasch

> La Junta de Portaveus municipal acorda per unanimitat la proposta en reconeixement als èxits i la trajectòria de l'atleta internacional vallenca

La Pista d'Atletisme de Valls passarà a dir-se Pista d'Atletisme Marta Galimany i Guasch. La ciutat reconeix així la carrera de l'atleta internacional vallenca que, entre altres, èxits ha assolit la medalla de plata a la mitja marató dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, bronze per equips a la prova de marató al Campionat d'Europa d'Atletisme 2018, Campiona d'Espanya de Marató 2019 -assolint la marca per a participar als propers Jocs Olímpics de Tokio- i millor marca d'Espanya de l'hora en pista, record que ha aconseguit precisament aquest juliol de 2020 a la pista d'atletisme que properament portarà el seu nom.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha efectuat la proposta aquest dilluns a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament que hi ha donat suport amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals. En els propers dies se signarà el decret municipal que oficialitzarà el canvi de denominació de la pista, tot i que la voluntat de l'Ajuntament és organitzar un acte de celebració per commemorar-ho quan les mesures de prevenció per la Covid-19 i els compromisos esportius de Marta Galimany ho permetin.

Galimany va néixer a Valls el 5 d’octubre de 1985, va començar la seva trajectòria esportiva jugant a bàsquet, i es va iniciar a l’atletisme a la seva etapa universitària. Ha desenvolupat la seva carrera esportiva als clubs Fornàs Atlètic Club de Valls i l’Alt Camp (FACVAC), Agrupació Atlètica Catalunya i, actualment, al Futbol Club Barcelona. Entrena al Centre Esportiu Municipal El Fornàs, becada pel Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Valls, i el seu entrenador és el també vallenc Jordi Toda Vericat.

S’ha presentat arreu com l’atleta de Valls, donant a conèixer la ciutat a tot el món de l’atletisme estatal. Competeix en diverses distàncies de fons, fins que el 2017 realitza la seva primera marató a Berlín, on va aconseguir la marca mínima per participar en el campionat d’Europa. El 2018 va ser internacional amb Espanya per primera vegada, i va aconseguir la medalla de plata a la mitja marató dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. El mateix any va debutar en el Campionat d‘Europa d’Atletisme, on va obtenir la medalla de bronze per equips a la prova marató, i 24a classificada individual. El 2019 va participar a la Marató de Roterdam, on va aconseguir la seva millor marxa personal (2h 30’ 14’’), marca mínima per a participar en el Campionat del Món d’Atletisme de Doha (Qatar). En el Mundial de Doha de 2019 va aconseguir la 16a posició a la Marató, essent la 1a atleta espanyola i la 2a europea de la prova. Campiona d’Espanya de marató 2019 a la Marató de Sevilla, on aconsegueix la marca mínima per a participar en els Jocs Olímpics de Tokio 2020, que s’han ajornat fins el 2021. Aquest juliol aconsegueix la millor marca d’Espanya de l’hora en pista a Valls, amb 17.210 m, superant la marca anterior en més de 1.000 m.

Millors resultats

2020

• Segona classificada a l’EPD Mitja Marató de Sevilla (Espanya), gener 2020, amb un temps d’1h 11’ 13’’.

• Campiona d’Espanya absoluta de Marató a la Zurich Maratón de Sevilla (Espanya), febrer de 2020, amb un temps d’1h 29’ 02’’, marca mínima per participar en els Jocs Olímpics de Tokio 2020, competició que s’ha vist ajornada fins el 2021.

• Millor marca espanyola de l’hora en pista, amb 17.210 m (superant l’anterior en més de 1.000 m), aconseguida a la pista d’atletisme del Fornàs de Valls (Catalunya), juliol de 2020.

2019

• Juny. Campiona d’Espanya de 10 km en ruta absolut, Tudela (Espanya).

• Juliol. Primera posició al Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques d’equips d’autonomies. Pamplona (Espanya).

• Setembre. Classificada en 16a posició al Campionat del Món d’atletisme de Doha (Qatar), amb un temps de 2h 47’ 45’’, on va ser la 1a atleta espanyola i la 2a atleta europea de la prova.

2018

• Juny. Medalla de plata de mitja marató als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Tarragona (Catalunya), amb un temps d’1h 15’ 16’’.

• Agost. Medalla de bronze per equips a la marató al Campionat d’Europa d’Atletisme amb la selecció d'Espanya, i 24 classificada individual, Berlín (Alemanya), amb un temps de 2h 38’ 25’’.

2017

• Febrer. Tercera posició al Campionat d’Espanya de Mitja Marató, Granollers (Espanya), amb un temps de1h 13’ 46’’.

• Maig. Primera posició al Campionat de Catalunya de Clubs, Cornellà de Llobregat (Catalunya).

• Juny. Campiona de Catalunya absoluta de 5.000 m, Barcelona (Catalunya).

• Setembre. Participa a la 44a BMW Marató de Berlín (Alemanya), amb una marca de 2h 34’ 16‘’, marca mínima pel Campionat d’Europa d’Atletisme 2018.

• Abril. Participa en el Campionat del Món de mitja marató a Cardiff (Regne Unit), 53a classificada, amb un temps d’1h 15’ 37’’.

 

VALLS – 25 D'AGOST DE 2020