El concurs de decoració floral del Barri Antic de Valls ja té guanyadors

El concurs de decoració floral del Barri Antic de Valls ja té guanyadors

El Barri en Flor, el concurs de decoració floral del Barri Antic que enguany ha celebrat la seva dotzena edició, ja té guanyadors. El concurs ha estat un certamen obert a tots els veïns del Barri Antic i també a tots els comerciants de la ciutat, que han utilitzat plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública.

El jurat, format per representants de l’Ajuntament de Valls, de la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, de l’Associació del Barri Antic i dels Artesans Vallencs, ha valorat aspectes com la utilització de plantes i flors naturals, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició final.

Enguany s’ha introduït com a temàtica del concurs les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i s’ha proposat als participants que utilitzin a les decoracions els colors blanc i vermell, representatius de la ciutat, i el blau de les Festes Decennals que havien de celebrar-se el 2021 però que han estat postposades a causa de la Covid.

El premi al Millor Carrer Guarnit és pels carrers de la Cort i Escrivania. Degut a l'empat en puntuacions d’aquests, el jurat ha decidit repartir de manera equitativa l'import del 1r i 2n premi als dos carrers. El tercer guardonat ha sigut el carrer dels Jueus.

En la categoria individual al Balcó Creatiu, el guanyador ha estat Albert Oliva del carrer Sant Antoni, mentre que el segon premi ha recaigut en el balcó de Maria Reyes del carrer Forn Nou, i el tercer guardó ha estat per Sara Cobo també del carrer Forn Nou. En la categoria de Balcó Verd, el primer premi ha estat per Maria Josefa Bové del carrer Forn Nou, el segon per a Conxita Castejón del carrer Sant Antoni i el tercer ha quedat desert d'acord amb les valoracions dels membres del jurat en ser només dos els participants en aquesta categoria.

En la categoria d'establiments comercials, els primer premi se l'ha endut la Pastisseria Valls, mentre que Bindi i Estanc la Cort han estat reconeguts amb el segon i el tercer premi. El Premi Especial a l'Ús de Material Reciclat ha estat per la Taverna del Xon. Per últim, la millor façana guarnida ha estat la decorada per Puri Sevillano a la seva casa situada al carrer de Sant Pere.

VALLS – 1 DE SETEMBRE DE 2020