El Centre Cívic de Valls programa més de 40 activitats per a l'inici del curs 2020/2021

El Centre Cívic de Valls programa més de 40 activitats per a l'inici del curs 2020/2021

> El període d'inscripcions s’ha iniciat el 7 de setembre per a les activitats destinades al col·lectiu de la gent gran i s’han obert el 14 per a la resta d’activitats

El Centre Cívic de Valls inicia aquest setembre el curs 2020/2021 amb més d’una quarantena de propostes d'activitats, entre cursos, tallers, xerrades i espectacles infantils, que sumen gairebé 600 hores totals de programació per a diversos públics, des d'infants fins a gent gran.

En total, la programació d’aquest trimestre compta amb 41 activitats, entre les quals cursos, espectacles infantils, xerrades i tallers adreçats a persones de totes les edats. Les inscripcions es poden realitzar a les dependències del Centre Cívic, al número 2 del carrer Sant Pere, de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i de dimarts a dijous, de 17 a 19 h. Les inscripcions a les activitats resten obertes fins a esgotar places.

Per agilitar les inscripcions i reduir el temps d'espera, s'ha optat per esglaonar el procés d'inscripcions. Així, les persones que vulguin apuntar-se a les activitats destinades a la gent gran, els majors de 64 anys, ho han pogut fer des del dilluns 7 de setembre. Per a la resta de propostes, el període d'inscripció ha començat el 14 de setembre i s'allargarà fins a exhaurir places. Les activitats del Centre Cívic s'iniciaran durant la tercera setmana d'aquest mes, a partir del dilluns 21 de setembre.

Noves activitats i una aposta per les entitats i professionals del territori

La regidora d’Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, ha destacat que a la nova programació s'incorporen novetats, com el taller “Tast de lletres” amb Ester Enrich, dibuix creatiu, a càrrec de Paula Kowarik o un curs per aprendre a cosir a màquina amb Candela Amill. D’altra banda, s'ha donat continuïtat a alguns dels cursos iniciats el curs passat gràcies a la bona acollida de propostes com el lettering a càrrec de Marta Palau, els dos grups de conversa en anglès de la mà de Marta Bonavila i l'Espai de jocs, dinamitzat per l'Associació As. en la Manga, que permetrà jugar i descobrir jocs d'estratègia, de cartes i de rol tots els divendres a la tarda.

L'Escola de Pares i Mares oferirà, aquest trimestre, quatre xerrades i tallers, per continuar oferint eines i recursos en el procés de criança dels infants, a càrrec de La Tribu (Judit Besora). Finalment, Valls en Transició i l'Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca, ofereix un nou cicle d'activitats de cuina, consistent en quatre sessions de Cuina Rebel i un nou cicle sobre "Artesans alimentaris" per apropar als participants a obradors del territori. Finalment, dins de la programació infantil s'inclou una nova edició de la popular cagada del Tió, que enguany se celebrarà el divendres 18 de desembre a la tarda a la plaça Pilar Prim.

La majoria de les activitats que ofereix el Centre Cívic les realitzen persones i entitats de Valls i de la comarca, amb l'objectiu de potenciar i posar en valor les persones i propostes del territori.

Canvis i afectacions degut a la COVID-19

El context actual de la pandèmia de la COVID-19 ha obligat a prendre un seguit de mesures de control i seguretat en el desenvolupament de la programació, afirma Castells, “entre elles la reducció del nombre de places per curs o el canvi d’emplaçament en la realització d’algunes activitats per tal de garantir les mesures de seguretat”. També, en alguns cursos, es reduirà la seva durada (de 60 a 50 minuts) per assegurar la neteja i desinfecció de l’espai entre una activitat i l’altra.

Un altre dels canvis és que el pagament de les activitats ja no es realitza directament al Centre Cívic, sinó que es fa mitjançant transferència bancària. Des del Centre Cívic també s’està treballant per tal que, properament, les inscripcions es puguin realitzar també online o fer el pagament mitjançant targeta bancària.

Un altre del canvis és que totes les activitats, siguin de pagament o gratuïtes (inclosos els espectacles infantils) requeriran d’inscripció prèvia, ja que l’aforament de l’espai resta condicionat al compliment de les normes de seguretat i higiene.

Tot i que, l’actual context ha obligat a replantejar la realització d’algunes propostes, especialment en l’àmbit infantil, s’ha intentat garantir una programació amb activitats per a diferents sectors de població, amb propostes diverses i adaptades al context actual. Castells ha destacat que “malgrat la pandèmia, no volíem aturar la nostra activitat, ja que la funció comunitària que es realitza des del Centre Cívic és, a dia d’avui, més important que mai”. En aquest sentit, ha recordat que “l’activitat del Centre Cívic no ha deixat de funcionar al llarg de tot l’any, i fins i tot en el període de confinament es van oferir més d’un centenar de propostes a través de diferents canals de les xarxes socials”.

Activitats gratuïtes, descomptes i preus reduïts per a determinats col·lectius

Amb la voluntat de fer accessibles les xerrades, els tallers i els espectacles infantils a tota la població, la meitat de les activitats programades des del Centre Cívic són gratuïtes. Així mateix, les que no ho són inclouen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, per potenciar la cohesió i la dinamització d'aquest servei per al conjunt de la ciutadania. D'altra banda, per als col·lectius de gent gran i per al jovent es mantenen els preus reduïts en les activitats de pagament, per facilitar-los l'accés a tota la programació.

Totes les activitats, cursos i tallers es poden consultar des de la pàgina web corporativa de l'Ajuntament, des de la qual la ciutadania pot accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei, així com descarregar la programació d'aquest trimestre a l'enllaç: www.valls.cat/serveis/serveis-a-les-persones/centre-civic. La ciutadania que ho desitgi també trobarà els programes impresos de manera gratuïta en diferents espais municipals: a la Biblioteca Carles Cardó, a l'Ajuntament (OAC), a l'Oficina d'Informació i Turisme, a VallsGenera i al centre esportiu El Fornàs.

La programació d’aquest trimestre ha comptat amb la col·laboració i participació del Patronat Municipal d'Esports, Vallsgenera, Punt Òmnia, la Biblioteca Carles Cardó, l’Oficina Jove de l’Alt Camp, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l’Alt Camp, Associació As. En la Manga, Cuina Rebel, Increïble Comestible Valls, Valls en Transició, Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca i La Tribu.

> Descarregar programa

VALLS · 15 DE SETEMBRE DE 2020