El Museu de Valls selecciona una desena de propostes artístiques de creadors vallencs dins del projecte CovidArt Valls

El Museu de Valls selecciona una desena de propostes artístiques de creadors vallencs dins del projecte CovidArt Valls

> La mostra, on es podran veure totes les obres i intervencions escollides, s'inaugurarà a principis del proper mes d'octubre a l'edifici del Museu de Valls

> Inspirada en el confinament, es tracta d'una de les mesures de suport al sector cultural desenvolupades durant els mesos de pandèmia

Després de tancar el període de recepció de propostes i d'analitzar els projectes rebuts, el Museu de Valls ha seleccionat les obres dels artistes vallencs Ester Fabregat, Marina Barberà, Marta Arjona, Rosalia Pomés, Albert Gironés, Vanessa Pey, Oriol M. Martí, Pep Queralt, el grup Hideout, Rosa Piñas i Gemma Clofent, per a formar part de l'exposició "CovidArt Valls" comissariada per Quim Torres.

El Museu de Valls presentarà a principis del mes d’octubre aquesta nova mostra, que recull les obres seleccionades en la convocatòria del projecte "CovidArt Valls", dirigida als creadors vallencs. Aquestes són propostes inspirades pel confinament i les situacions fruit de la pandèmia de la Covid 19, que esdevenen reflexions sobre aquest fet excepcional des del punt de vista artístic dels participants.

El projecte va ser una de les mesures excepcionals de suport al sector cultural desenvolupades durant els mesos de confinament i desescalada per part de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Valls. L'aturada de l'activitat pel confinament va obligar al tancament de portes de molts museus i centres d'art, així com d'altres equipaments culturals, fet que va provocar l'estancament dels espais d'exhibició, així com les adquisicions, treballs i encàrrecs artístics. Precisament aquesta convocatòria volia suplir aquesta manca durant uns mesos complicats.

Les propostes admeses al projecte cobreixen un gran ventall dels llenguatges artístics actuals, que van des de la pintura fins a la instal·lació, passant pel vídeo, el gravat, l’escultura, la música i la fotografia, però tractats sempre amb un pensament crític contemporani que ens parla tant de les vivències personals com de comportaments socials sorgits en els darrers mesos; des de el panorama més íntim, on es descobreixen les noves necessitats, anhels i canvis psicològics provocats per la situació d’aïllament, fins a les perspectives de nivell local i global, on es reflexiona sobre les diverses reaccions de la societat en front aquesta crisi, ja sigui destacant la seva bellesa o la seva decadència.

Aquesta mostra vol recollir la creativitat del moment present que vivim, donant visibilitat a totes les creacions que la quarantena va inspirar entre els artistes locals, d’una forma àmplia i, essent al mateix temps, una exhibició o arxiu que expliqui com la nostra societat ha viscut, i continua vivint, aquests moments.

VALLS · 15 DE SETEMBRE DE 2020