L'Ajuntament adjudica les obres de recuperació dels arcs gòtics de l'entorn del Museu Casteller

L'Ajuntament adjudica les obres de recuperació dels arcs gòtics de l'entorn del Museu Casteller

> Amb una inversió de 190.000 euros el projecte inclou tan la consolidació dels dos arcs medievals, la consolidació de les parets mitgeres i la urbanització de l’espai

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar el contracte de les obres de consolidació dels arcs medievals situats a l’entorn del Museu Casteller per un import de 190.140 euros IVA inclòs a l’empresa Constecnia 3. El període d’execució de les obres és de 4 mesos i el projecte preveu la recuperació dels arcs medievals gòtics que van ser descoberts durant l’enderroc de l’espai que ara ocupa el Museu Casteller. En aquest sentit, la intervenció posarà en valor els arcs, eliminant estructures irrellevants i residuals com l'escala i el mur que es troben al seu darrera. A la vegada, l'arc principal es desmuntarà i es tornarà a muntar amb la correcta plomada per evitar riscos estructurals.

Les obres també inclouen la consolidació de les parets mitgeres dels edificis adjacents, així com la urbanització i adequació de la petita plaça que es generarà just sota dels arcs, d'uns 76 m2, amb una nova pavimentació i instal·lant nou mobiliari urbà. Així, aquesta nova placeta s'urbanitzarà a una cota inferior a la del conjunt de l'espai i s'hi instal·laran diversos bancs per convertir la zona en un espai de descans. També s'ha previst la instal·lació de focus al terra per a l'enllumenat ornamental dels arcs.

Altres acords de Junta de Govern

- Noves finestres a l’escola Eladi Homs. La Junta de Govern ha aprovat una despesa de 3.960 euros IVA inclòs i la contractació de l’empresa Jaume Cabré pels treballs de la substitució de finestres de la planta baixa de l’escola Eladi Homs. S’ha previst canviar un total de 8 finestres de la planta baixa, en concret del gimnàs, lavabo i d’una aula. En l’actualitat, aquestes finestres es troben a molta alçada i no es poden obrir manualment i per això se substituiran per models practicables amb motor elèctric incorporat perquè es puguin obrir amb facilitat i ventilar així els diferents espais.

- Subvenció Coordinadora de Colles. La Junta ha aprovat la subvenció anual de 7.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, entitat amb seu a Valls. Aquesta subvenció està destinada a contribuir al funcionament ordinari de la Coordinadora i la seva activitat de difusió del fet casteller.

Altres informacions d’interès

- Reunió amb els responsables de l’aplicació de comerç digital Approp. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la regidora d’Empresa i Ocupació i presidenta de Vallsgenera, Rosa Rovira, s’han reunit amb un grup de joves emprenedors vallencs que estan impulsant la nova aplicació de comerç digital Approp Aquesta iniciativa vol potenciar el comerç local, en especial ajudant als petits comerciants a entrar en el món digital. Approp és una App nativa, disponible tan per IOS com per Android, que recolliria l’oferta comercial i serviria d’aparador del comerç, recollint tota l’oferta en un mateix espai i donant més visibilitat als establiments, a més d’oferir la possibilitat que es puguin gestionar comandes des de la mateixa aplicació.

- Trobada amb la junta de la Secció Ciclista del CB Valls. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, s’ha trobat aquesta setmana amb membres de la junta directiva de la Secció Ciclista del CB Valls. Aquesta secció celebra el seu 50è aniversari aquest any 2020 i han presentat a l’alcaldessa les diverses activitats que s’estan preparant per commemorar l’efemèride.

VALLS · 15 DE SETEMBRE DE 2020