El Museu de Valls acull l'exposició de la donació d'obres de l'artista Gonzalo Lindin

El Museu de Valls acull l'exposició de la donació d'obres de l'artista Gonzalo Lindin

> L’acte d’inauguració té lloc aquest divendres a les 20h al Museu de Valls i l’exposició, amb el títol «Gonzalo Lindin. Paisatges retrobats» es podrà visitar fins al proper 29 de novembre

Divendres al vespre el Museu de Valls inaugura l’exposició «Gonzalo Lindin. Paisatges retrobats. Donació al Museu de Valls», mostra que recull la cessió d’obres de Gonzalo Lindin, així com d’altres composicions de l’artista. Enguany Antoni Gonzalo Lindin (1920-1999) faria cent anys. Aquesta celebració tan rodona, així com la generositat de la seva filla Anna són el motiu de la presentació, per primera vegada, de l'obra de l'artista al Museu de Valls.

Tot i que Gonzalo Lindin va tenir relació amb els artistes vallencs als anys cinquanta (va participar en activitats de la Penya de l'Olla), només hi va exposar una sola vegada, l'any 1953. Tot just quan la seva pintura començava a despuntar. Ara tenim l'oportunitat de poder-la veure amb tota la seva potencialitat. L'exposició és un recorregut retrospectiu sobre la seva obra, des dels dibuixos fets l'any 1936, amb setze anys, fins a les pintures dels anys noranta, poc abans de morir.

En la mostra es vol posar de rellevància el mestratge d'Ignasi Mallol i la seva estada a Cornudella, a l'inici de la guerra civil, amb els companys i professors de l'Escola d'Art de Tarragona, i com aquesta estada marcarà la seva carrera artística, ja que a partir dels anys setanta, deixa de pintar el Camp de Tarragona per centrar-se exclusivament en el Montsant. Per amarar-se de més a prop d'aquell paisatge, comprarà una casa a Cornudella i instal·larà el seu taller.

El Museu de Valls ja tenia en col·lecció una peça seva, però ara incrementa la seva representació amb unes quantes obres més, que vindran a enriquir el fons paisatgístic del museu, a on destaca l'obra de Jaume Mercadé. Dues mirades, les seves, centrades en el paisatge tarragoní, que són complementàries. I que ens ajuden a dibuixar el nostre espai més proper.

L’acte d’inauguració d’aquest divendres es desenvoluparà, com és habitual en les diferents activitats municipals, amb totes les mesures de protecció per a una Cultura segura.

Accés i horaris d’exposició

La mostra es pot visitar des d’aquest divendres 9 d’octubre i fins al proper 29 de novembre, amb accés gratuït i en l’horari habitual: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h, i els diumenges i festius d’11 a 14h.

VALLS · 6 D'OCTUBRE DE 2020