Santa Úrsula manté els actes culturals programats i avança horaris de dos concerts

Santa Úrsula manté els actes culturals programats i avança horaris de dos concerts

> Santa Úrsula es caracteritza pel caràcter cultural, i no comercial, de tots els actes

> En totes les activitats culturals s’haurà hagut de reservar abans l’entrada

> Els aforaments dels diversos actes estan fixats al 50% i s’hi apliquen les mesures de protecció necessàries per a una Cultura segura

> L’organització demana que els espectadors arribin amb antelació suficient

> La sessió de pel·lícules castelleres tindrà 3 projeccions diàries enlloc d’una de contínua

> Els programes en directe de Catalunya Ràdio i Rac 1 també requeriran reserva d’entrada prèvia

> TAC12 retransmetrà en directe l’acte de cloenda de Santa Úrsula amb les balladetes del seguici cerimonial

==========================================================================

RESERVA D'ENTRADES

==========================================================================

La Fira de Santa Úrsula de Valls celebrarà la seva edició 2020 tal i com estava previst entre dimarts 20 i diumenge 25 d'octubre, ja que es tracta d’una fira actualment no de caràcter comercial sinó cultural, com ja succeeix aquest cap de setmana a la Fira Mediterrània de Manresa, la fira d'espectacles d'arrel tradicional organitzada per l'ens públic que presideix la Generalitat.Respecte a les noves mesures anunciades pel Govern per fer front a la Covid-19, l’organització de la Fira de Santa Úrsula anuncia que els aforaments actuals ja es van adaptar al 50% en els espais coberts i encara a un percentatge inferior en els espais delimitats i habilitats a l’aire lliure.

Això sí, la Fira haurà de modificar els horaris del concert de Miki Núñez, que s’avança una hora i començarà a les 21h al Centre Cultural, i de l’Orquestra Di-Versiones, que s’avança fins a les 19h al Pati, per garantir que tots els espectacles i concerts programats acabin a les 23 h. La sessió de pel·lícules castelleres tindrà tres projeccions diàries enlloc d’una de contínua. A la vegada, els programes en directe de Catalunya Ràdio i Rac 1 també requeriran reserva d’entrada prèvia.

La Fira de Santa Úrsula d’enguany no serà una fira per passejar i tastar les descobertes que cada any acostuma a oferir el centre històric o el Fornàs. No hi haurà paradetes de cap mena de producte casteller ni de cap altre tipus, ni les atraccions de la Fira Castells ni les dels firaires del Fornàs. L’organització, que des del primer moment ha treballat per fer de la Fira un espai segur, ja ho havia previst així, ja que la normativa obligava a desenvolupar els diversos actes en espais delimitats, ja fossin coberts o a l’aire lliure, i amb aforaments limitats a un màxim del 50%, motiu pel qual des de bon principi s’havia activat l'actual sistema de reserva prèvia d'entrades gratuïtes o a preus simbòlics i benèfics.

Per tal de complir amb la normativa vigent sobre Cultura Segura i per garantir les distàncies de seguretat entre espectadors, els espais amb butaques fixes –el Centre Cultural, el Teatre Principal, l’equipament cultural del Carme i JCA Cinemes– han reduït la seva capacitat en un 50%. Així en els teatres l’adquisició d'entrades s'efectua mitjançant el sistema de seient alterns, és a dir, amb una localitat disponible de cada dues. Per la prudència amb què es va actuar, no hi haurà afectacions per a les persones que hagin reservat entrades.

Pel que fa a les activitats culturals programades d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions a l’aire lliure en els espais especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics també s’havien seguit a les mesures indicades per la Generalitat. En aquests s’instal·len cadires que ja es situen amb la distància de separació necessària. En tots els espectacles es realitza, tant en la reserva on line com presencial, registre de dades dels usuaris, per tal de poder fer un seguiment en cas de contagi potencial. En aquest sentit, quan els espectadors arribin als espais a l’aire lliure que hauran estat prèviament delimitats, trobaran el control d’accés, el gel hidroalcohòlic, el control de temperatura, se’ls indicarà el seient preassignat, hauran de continuar amb l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta i una sèrie de protocols específics d’accés i sortida dels recintes, entre d’altres mesures.

Pel·lícules castelleres antigues i ràdios

La sessió contínua de pel·lícules castelleres tindrà tres projeccions diàries enlloc d’una de contínua. Cada projecció té una durada aproximada de 30 min. Així divendres 23 i dissabte 24 els passis seran a les 19.45, 20.30 i 21.15 h.

D’altra banda, els programes en directe des de la plaça del Blat de Catalunya Ràdio i Rac 1, amb el focus posat en el trencament del mite del tres de nou sense folre assolit per les dues colles dels Xiquets de Valls el 2019, també requeriran reserva d’entrada prèvia. Així el programa El Suplement de Catalunya Ràdio oferirà seients a les 11h i a les 12h, mentre que el Via Lliure de Rac 1 disposarà d’una sessió d’11 a 12h. Totes aquestes localitats es poden obtenir a www.valls.cat i a les taquilles del Teatre Principal a partir de demà dissabte dia 17 a les 10h.

Finalment, pel que fa a l’acte religiós de l’Ofici de Santa Úrsula a l’església de Sant Joan també ha limitat l’assistència al 50 % de l’aforament. L’anada a ofici per part dels gegants es realitzarà tancant el circuit al públic ja que no hi poden haver espectadors dempeus.

Espectacles exhaurits i disponibles

La Fira ha exhaurit les localitats en vuit activitats: la presentació dels gegants petits, les visites guiades als indrets castellers, el debat entre els caps de colla i concert amb els Grallers Canya d’Or, els concerts de Miki Núñez i de Doctor Prats i la carretillada. També s’han exhaurit les entrades per l’acte de cloenda al Pati amb les balladetes extraordinàries del seguici cerimonial de Valls. En aquest cas, qui no hagi pogut aconseguir una de les localitats, podrà seguir les balladetes a través de TAC12 que retransmetrà en directe l’acte el diumenge 25 a partir de les 18h. La televisió pública del Camp de Tarragona també ha preparat el programa especial “La cursa del 3 de 9” que s'emetrà el mateix diumenge a les 13h per commemorar la històrica diada dels Xiquets de Valls per Santa Úrsula de 2019.

Pel que fa a La Petita Casa de la Festa s’ha distribuït el 40 % de l’aforament disponible. Per tant, resten encara moltes entrades disponibles per a aquesta activitat de marcat caire familiar i gratuït.

A la ciutat de Valls la cultura té la consideració de bé essencial, i la Fira de Santa Úrsula és una de les seves grans expressions. Per això, la col·laboració entre tothom és més important que mai per evitar que la situació sigui més dràstica. Així l’Ajuntament demana que es respecti la normativa i s’evitin aglomeracions especialment a la sortida de les diferents activitats culturals. El consistori també fa una crida a l’ús responsable i solidari de les entrades reservades, de manera que si algú finalment no pot assistir ho comuniqui al telèfon de taquilla 977 605 258 o a l’email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., perquè es puguin reassignar.

El conjunt de la programació de la Fira de Santa Úrsula de Valls a la ciutat quilòmetre zero del món casteller està coorganitzat per les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i per l’Ajuntament de la ciutat, i s’inscriu en les activitats de Valls com a Antena Castellera de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, dependent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La Fira dona també el tret de sortida del 10è aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

> Descarregar programa

VALLS – 16 D'OCTUBRE DE 2020