L'Ajuntament allarga la gratuïtat de terrasses de bars i restaurants a tot l'any 2021

L'Ajuntament allarga la gratuïtat de terrasses de bars i restaurants a tot l'any 2021

> El consistori articula aquest nou ajut després del tancament de les activitats de restauració aquest mes d’octubre

> L’any 2020 ja han estat exempts de pagar la taxa d’ocupació de via pública, com a mesura extraordinària de suport pels efectes de la Covid-19

Els bars i restaurants de Valls que tinguin terrassa no hauran de pagar la taxa d’ocupació de via pública tampoc durant tot l’any 2021, com a mesura de suport municipal pel tancament de les activitats de restauració aquest mes d’octubre per fer front a la Covid-19. D’aquesta manera, el consistori allarga a tot l’any vinent la gratuïtat que ja s’està aplicant aquest 2020.

El nou tancament aquest mes d’octubre de bars i restaurants a tot Catalunya, aprovat a finals de la setmana passada per la Generalitat, sumat als mesos de confinament de la primavera durant l’estat d’alarma i a la reducció d’aforaments i de l’activitat en aquests últims mesos, està afectant d’una manera molt directa al sector. Per això, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada pel regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, es va reunir ahir dilluns amb el president de l’Associació de Restauradors de Valls, Joan Mira, per estudiar quines serien les mesures que es podrien aplicar des de l’Ajuntament, complementàries a les línies d’ajuts econòmics que es puguin articular des d’altres administracions. Amb la mesura acordada durant la reunió, els establiments d’hostaleria i restauració amb terrasses a la via pública no hauran de pagar la taxa municipal durant tot el 2021.

Durant la trobada, també es van posar sobre la taula altres iniciatives de suport al sector. En aquest sentit, l’Ajuntament espera posar en marxa aquesta mateixa setmana una campanya de difusió dels establiments que serveixin àpats per emportar o reparteixin a domicili. En aquest sentit, s’està preparant un directori amb informació de tots els bars i restaurants que ofereixin aquests serveis que es difondria pels diferents canals de comunicació municipals.

A més, els restaurants també podran participar de l’aplicació móbil Approp, una iniciativa nascuda a Valls en suport al comerç local i de proximitat amb la que també col·labora l’Ajuntament. D’aquesta manera, els restaurants també es podran promocionar en aquesta aplicació (veure web: www.somapprop.com) des d’on podran gestionar, de manera gratuïta fins al desembre, els seus encàrrecs.

VALLS · 20 D'OCTUBRE DE 2020