L'Ajuntament implanta la recollida selectiva de càpsules de cafè a la deixalleria municipal

L'Ajuntament implanta la recollida selectiva de càpsules de cafè a la deixalleria municipal

> L’acord amb Nestlé permetrà el reciclatge total de les càpsules: el marro del cafè es reconvertirà en adob orgànic, el plàstic servirà per fabricar mobiliari urbà i l’alumini es refon per ser reutilitzat

L’Ajuntament de Valls ha implantat, a partir de divendres 6 de novembre, la recollida selectiva de càpsules de cafè, amb un punt de recollida que s’ha instal·lat a la deixalleria municipal (C/ Basters, 11 del polígon industrial). La implantació del nou sistema ha estat possible en col·laboració amb l’empresa Nestlé i la recollida selectiva de les càpsules permetrà el reciclatge de la totalitat de materials amb els que estan fabricats aquests productes, tan si són càpsules de plàstic com d’alumini.

Així, en el cas de les càpsules de cafè de plàstic, aquest material es recicla i pot ser reutilitzat per a la fabricació de mobiliari urbà com bancs, papereres o pilones, entre d’altres. Pel que fa a les càpsules d’alumini es trasllada a una planta de tractament per a la seva posterior refosa i reutilització, convertint-se novament en matèria primera.

A més, el marro del cafè es converteix en ingredient per obtenir un fertilitzant orgànic per a ús agrícola ric en nutrients. Aquest compost orgànic que s’obté de les restes de cafè es converteix en un excel·lent fertilitzant regenerador de la terra que, amb el projecte Nespresso Arròs Solidari de Nestlé, es pot reutilitzar per abonar i fertilitzar els arrossars del Delta de l’Ebre. Nestlé dona la producció d’aquests camps d’arròs a la Federació de Bancs d’Aliments i, cada any, se’n beneficien un milió de persones.

VALLS · 6 DE NOVEMBRE DE 2020