Generalitat i Ajuntament encarrilen les inversions a l'Eladi Homs i Baltasar Segú

Generalitat i Ajuntament encarrilen les inversions a l'Eladi Homs i Baltasar Segú

> Les dues administracions donen llum verd al conveni que representarà una inversió global de 485.000 euros

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han signat aquest divendres 20 de novembre l'acord que encarrila les obres de millora a les escoles de primària Baltasar Segú i Eladi Homs. L'acord representarà una inversió de 485.000 euros i permetrà l'adequacdió d'espais en noves aules. Després de la signatura del conveni, el conseller i l'alcaldessa, acompanyada pels regidors d'Educació i Equipaments, Teresa Rull i Xavier Salat respectivament, han visitat les dues escoles on s'han reunit amb els equips directius dels respectius centres.

A les dues escoles es reformaran parts de l’equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits per a ús docent. D’aquesta manera, es compensarà la falta d’espai que pateixen les dues escoles i, tan a l’Eladi Homs com al Baltasar Segú, es crearan dues aules noves.

En el cas del Baltasar Segú també s’ha previst la reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola. En l’actualitat, el centre no compta amb una cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern. La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú que també contempla millores a la zona de terrassa on s’hi instal·larà una pèrgola per protegir l’espai del sol.

Amb la reconversió dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles també s’ha previst la millora de l’aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d’un nou sistema de calefacció així com la modernització de les respectives instal·lacions elèctriques, d’aigua i de telecomunicacions. A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais.

VALLS · 20 DE NOVEMBRE DE 2020