L'Ajuntament de Valls i Creu Roja signen el conveni de col·laboració anual

L'Ajuntament de Valls i Creu Roja signen el conveni de col·laboració anual

> Es tracta d’una aportació econòmica de 8.000 euros

> Càritas i l’Associació La Taulada també rebran una aportació extraordinària per afrontar l’increment de la demanda

Teresa Rull, regidora d’Afers Socials de l’Ajuntament de Valls, i Miquel Sancho, president de Creu Roja Alt Camp, han signat, aquest dimarts 24 de novembre, el conveni anual de col·laboració amb l’objectiu de fomentar la promoció d'activitats de l'entitat, en el marc del Programa de distribució d'aliments i el Programa social per a la millora de la salut visual dels infants. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Afers Socials, concedeix a Creu Roja Alt Camp una subvenció de 8.000 €.

Enguany, a més a més, Creu Roja rebrà també una aportació extraordinària de 7.600 € per poder atendre l’increment de la demanda d’aliments que ha causat la pandèmia de la Covid i el confinament, la qual cosa ha obligat l’entitat a atendre més famílies que s’han trobat en una situació de vulnerabilitat temporal inesperada.

Creu Roja ha rebut aquesta aportació de l’Ajuntament perquè des del mes de març reparteix més lots d’aliments per poder cobrir les necessitats bàsiques de famílies en situació de precarietat extrema durant els períodes d’aïllament, quarantena i confinament. També s’ha ocupat de l’alimentació d’infants i adolescents tan bon punt van tancar les escoles amb l’aportació de lots extra que s’han distribuït durant tot l’estiu, tan bon punt van deixar de tenir vigència les targetes moneder.

Una part d’aquesta aportació es destina a l’adaptació de l’estructura i funcionament de l’entitat per aplicar totes les mesures extraordinàries derivades de la Covid i poder fer front a l’increment de les despeses derivades de la pandèmia en l’àmbit de l’atenció a la ciutadania vallenca.

Càritas i La Taulada

Càritas Arxiprestal de Valls i l’Alt Camp el mes de juliol passat va signar el conveni anual de col·laboració amb l’Ajuntament de Valls per l’execució d'accions socials que fomentin la integració social i l'autonomia de les persones en situació d'exclusió social. El conveni aporta un import de 24.500 euros per satisfer quatre programes. Concretament són el d’ajuts alimentaris; el de pisos d’urgència social per garantir l’ús d’un habitatge a persones i famílies que tinguin la necessitat de ser allotjades per motius conjunturals o d’urgència; el programa que dóna suport per estudis postobligatoris, i, finalment, el projecte de prevenció de la pobresa energètica, que vol ser, mitjançant microcrèdits reintegrables i ajuts a fons perdut, una ajuda per a la compra d’electrodomèstics d’eficiència energètica. L’entitat ara també rebrà una aportació addicional de 6.800 € que contribuiran a sufragar les despeses addicionals que ha d’assumir per suportar l’increment de les despeses derivades de la Covid-19.

Així mateix, l’Associació la Taulada, que gestiona el menjador social de Valls, també rebrà un aportació extra de l’Ajuntament de 1.300 €, que s’afegeixen als 5.500 del conveni anual.

VALLS · 25 DE NOVEMBRE DE 2020