El Mercat d'Art Jove aplegarà 12 parades de creacions i produccions d'artistes del territori a la plaça de l'Oli

El Mercat d'Art Jove aplegarà 12 parades de creacions i produccions d'artistes del territori a la plaça de l'Oli

> La cita, impulsada pel servei municipal de Joventut 'VallsJove', serà el proper dissabte 12 de desembre, coincidint amb el Mercat de Nadal de la ciutat

> Aquesta edició es realitzarà a la plaça de l'Oli i excepcionalment no comptarà amb actuacions artístiques en directe a causa del context de la Covid

El proper dissabte 12 de desembre el servei municipal de Joventut, VallsJove, impulsa una nova edició del Mercat d'Art Jove, en el marc del qual els i les joves artistes locals i de la comarca exposaran les seves creacions i produccions. El Mercat, que se celebrarà a la plaça de l'Oli coincidint amb el Mercat de Nadal de Valls, obrirà les portes a les 10 del matí i s'allargarà fins a les 21 hores.

El Mercat d'Art Jove, que enguany arriba a la seva dinovena edició, ofereix un espai que permet exhibir els treballs dels joves artistes creadors del territori. En aquesta edició comptarà amb un total de 12 paradistes relacionats amb l'àmbit de la pintura, la confecció tèxtil, la bijuteria, joieria, elements de decoració i altres creacions i manualitats diverses.

Enguany, i a causa del context de la pandèmia i les mesures de control i higiene la jornada no podrà anar acompanyada de les diferents activitats musicals i artístiques que es realitzaven en les edicions anteriors. Amb la finalitat de garantir la màxima seguretat a les persones assistents s'ha establert un punt d'accés i de sortida a la plaça, així com un control de l'aforament per evitar concentracions de persones.

La regidora de Joventut, Laia Castells, ha destacat que el Mercat d'Art Jove "s'ha anat modelant i reformulant a partir de les valoracions dels i les paradistes participants per donar-li un major relleu i notorietat. No obstant això, el context actual ens ha obligat a prescindir de les actuacions que diferents artistes i entitats de la ciutat ens oferia, però que volem recuperar quan la situació ho permeti. És un any especialment complicat pel comerç, però aquest mercat és una gran oportunitat per adquirir productes de proximitat elaborats des del territori. Aquest any, més que mai, cal impulsar un Nadal de km0”.

Amb aquesta proposta, ha explicat la regidora, el servei de Joventut vol oferir espais per a la difusió dels artistes del territori, però també incentivar i potenciar la creació artística del jovent de la ciutat i fomentar el consum cultural i artístic del conjunt de la població. Un objectiu en el que hi tenen un paper fonamental els i les artistes i les entitats que participen i col·laboren amb aquesta iniciativa.

VALLS · 10 DE DESEMBRE DE 2020