L'Ajuntament col·labora en tres projectes impulsats pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L'Ajuntament col·labora en tres projectes impulsats pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

> L’aportació que hi fa el consistori és de 10.000 euros que es distribueixen amb projectes del Marroc, Gàmbia i Senegal

L’Ajuntament de Valls participa, a través de la regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, en tres projectes impulsats sense ànim de lucre amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El consistori hi ha destinat enguany 10.000 euros, col·laborant amb el finançament de projectes al Marroc, Gàmbia i Senegal.

L’Ajuntament hi participa amb l’objectiu de consolidar una política de cooperació que superi les dinàmiques dels projectes aïllats, apostant en els últims anys per programes de desenvolupament amb un caràcter més global. D’aquesta manera, enguany s’han concentrat els esforços en projectes de suport a l’emergència Covid-19 a comunitats originàries de països en vies de desenvolupament que tenen vincles amb Valls.

En aquest sentit, l’Ajuntament destinarà 2.500 euros al projecte «Emergència Covid-19 a Gàmbia», executat per la Fundació Kalilu Jammeh, Educació per als orfes i agricultors a Gàmbia’. L'objectiu del projecte és garantir que la població beneficiària no passi fam i tingui a l’abast mesures d’higiene per combatre la pandèmia del coronavirus. En concret, el projecte preveu l’adquisició i el repartiment a la població de sacs d’arròs de 50 kg, galons d’oli de gira-sol per cuinar, bidons d’aigua amb aixeta i pastilles de sabó.

L’Ajuntament també participarà amb 2.500 euros més en el finançament del projecte «Enfortiment de la capacitat de resiliència de les dones dels agrupaments de promoció femenina de la comuna de Gueule Tapée-Fass-Colobane, en un context Covid-19», executat per la Creu Roja Catalunya. El projecte pretén millorar les condicions de vida de les dones d’aquesta regió de Dakar, promovent activitats generadores d’ingressos, formació i activitats comunitàries de sensibilització sobre les mesures per fer front a la Covid-19.

El tercer projecte al desenvolupament, amb una aportació de l’Ajuntament de 5.000 euros, és per al projecte «Ajuda d’emergència per a mantenir les accions de suport a les mares solteres i els seus infants al Marroc, en un context Covid-19», impulsat per Amics dels Infants del Marroc. El projecte vol contribuir a garantir, durant el període de confinament a causa de la crisi de la Covid-19, l’accés als serveis bàsics a les mares solteres i llurs infants que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat i prevenir l’abandonament d’infants per part d’aquestes mares, tot facilitant-los l’accés a l’allotjament, l’alimentació i l’assistència sanitària, a elles i als seus fills, tots en situació d’extrema vulnerabilitat. També contempla aplicar les mesures necessàries per evitar la propagació de la Covid-19 en els centres de treball de l’Association Solidarité Féminine (ASF) i donar suport, orientació i acompanyament a dones maltractades i mares solteres per garantir-los els drets com a ciutadanes.

Els tres projectes s’emmarquen en la campanya d’emergència ‘Resposta d’emergència per fer front als efectes de la Covid-19 en projectes actius a països on la cooperació municipal és més present’. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va ser fundat el 5 de juliol de 1986 i està constituït per més de 300 ajuntaments i altres institucions públiques. El consistori vallenc és soci d'aquest organisme sense ànim de lucre, una organització que té per objectiu contribuir al desenvolupament dels països més desfavorits, mitjançant la constitució i la gestió d'un fons econòmic, que possibilita una cooperació descentralitzada i que incideix en el desenvolupament humà i sostenible.

VALLS · 10 DE DESEMBRE DE 2020