L'Ajuntament de Valls coopera amb 16 projectes culturals

L'Ajuntament de Valls coopera amb 16 projectes culturals

> El consistori referma l’aposta per una ciutat de cultura participativa

> Els ajuts públics volen contribuir a pal·liar l’actual escenari econòmic

L’Ajuntament de Valls coopera amb setze projectes nascuts del teixit cultural i associatiu de la ciutat, corresponents a diferents disciplines artístiques, i presentats a la convocatòria pública oberta. Rebran un total de 15.300 euros. Aquesta línia s’inscriu en el projecte de Valls com a ciutat de cultura participativa, en la qual les sinergies entre el teixit privat i el sector públics són fonamentals.

L’objectiu d’aquesta convocatòria ha estat donar suport a activitats culturals que suposin tant el foment del talent i la creativitat, com dotar d'estabilitat a les estructures que les generen, alhora que promouen mesures de protecció que garanteixin l'existència, desenvolupament i progrés de l'activitat cultural a la ciutat de Valls. El regidor de cultura, Marc Ayala, ha valorat molt positivament que «malgrat la nova situació de crisi sanitària, els agents culturals han continuat fidels a la creativitat i han presentat iniciatives d’interès». De la mateixa manera, Ayala ha volgut destacar que «en l'actual context econòmic i sanitari, l’Ajuntament de Valls ha volgut estar al costat de les iniciatives culturals locals i donar-los el suport imprescindible en circumstàncies més complexes que les habituals». A més de tots aquests ajuts dirigits al teixit cultural, cal remarcar que l’Ajuntament de Valls és dels pocs consistoris que ha mantingut totes les subvencions i convenis a les entitats en aquest any marcat per la Covid.

Els setze projectes guardonats són els següents:

Associació Cultural L'Aleta. En l’àmbit fotogràfic, l’entitat organitza el projecte “Descobrint el patrimoni vallenc, 15è concurs de fotografia”, certamen que inclou una exposició d’imatges per donar a conèixer la riquesa patrimonial de la ciutat i el seu entorn.

Amics de la Música. Més enllà de la seva temporada estable, aquesta entitat ha treballat l’organització del Cant de la Sibil·la, per a la Nit de Nadal. Aquesta manifestació de la teatralitat medieval dels Països Catalans també té lloc a l'església arxiprestal de Sant Joan Baptista de Valls.

Associació el Fumera. L’entitat difon el coneixement d’aquest personatge de l’imaginari nadalenc, que va ser creat fa pocs anys a Valls. Treballa l’àmbit infantil i familiar.

Centre de Lectura. Aquesta associació ha ampliat la seva temporada d’activitats culturals i s’ha avaluat l’aportació de concerts de petit format així com l’organització de diverses conferències sobre les Vallenques i els Vallencs Il·lustres.

Cine Club. S’ha vist valorada l’organització de la seva 21ª setmana de Cinema a la Parra, que combina la projecció cinematogràfica amb el col·loqui posterior entre els espectadors assistents.

Colla gegantera la Pessigolla. Pel que fa a la imatgeria artesana, l’entitat ha presentat enguany el basilisc petit de Valls, una bèstia construïda a semblança de la peça gran, que alhora amplia el seguici petit de la ciutat.

Fundació Anelles de la Flama. L’associació ha mirat cap als seus orígens sardanistes i ha optat per commemorar el 60è aniversari de la colla sardanista Bell Espai amb un concert de la cobla Montgrins i una exposició.

Grup de Nadal d'Artistes Vallencs. En l’àmbit de les edicions i alhora de l’art, ha merescut l’ajut la publicació del catàleg de l'exposició de Nadal, una de les activitats amb major trajectòria a la ciutat no sols dins aquest cicle temporal sinó durant el conjunt de l’any.

Institut d'Estudis Vallencs. S’ha valorat el seu projecte “Rondalles al Pati”, marató de llegendes en què prenen part 40 persones d'àmbits diversos de la societat vallenca: escriptors, actors, actrius, comerciants... al voltant de la Diada del llibre, així com la seva difusió a través de les xarxes socials.

Llumull Accions Audiovisuals. En el camp visual, el projecte Mitgeres, mostra de fotografia documental de gran format, i crea una experiència única, en estudiar el fet fotogràfic des de noves perspectives i inundant els espais públics, fora dels espais expositius convencionals.

Moviment Educatiu de l'Alt Camp. Ha presentat una proposta basada en el joc com a base de creixement i aprenentatge, tant en persones grans com en infants. Han dissenyat un joc col·lectiu en el qual la canalla i el conjunt de la família han de construir la ciutat vallenca, així com han traçat sinergies amb pedagogs francesos per al foment del joc en l'educació i la transmissió cultural i de valors.

Així mateix també han rebut ajuts al teixit cultural diferents corals per als cicles de concerts que realitzen durant l'any. Es tracta de les formacions Associació Suitecor, Cor Audite, Coral Espinavessa, Coral Terpsícore i Societat Coral Aroma Vallenca.

VALLS · 15 DE DESEMBRE DE 2020