Empresaris, Cambra i Ajuntament acorden impulsar conjuntament el polígon industrial

Empresaris, Cambra i Ajuntament acorden impulsar conjuntament el polígon industrial

> L’Ajuntament invertirà en quatre anys 2 milions d’euros a la zona industrial

> Ajuntament, empresaris i Cambra treballen plegats per a que el Polígon Industrial es converteixi en un dels polígons més sostenibles de Catalunya

L'Associació d'Empresaris, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria i l'Ajuntament han mantingut aquesta setmana una reunió de treball per planificar les properes inversions i actuacions de millora al polígon industrial de Valls. A la reunió hi han participat l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el president de la Cambra, Josep M. Rovira, i el president dels Empresaris del Polígon Industrial, Xavier Ulldemolins, així com els regidors d'Actuacions Públiques i Serveis, Martí Barberà, Empresa i Ocupació, Rosa Rovira, i Sostenibilitat i Serveis Ambientals, Xavier Salat.

Empresaris, Cambra i Ajuntament s'han emplaçat a intensificar les reunions de treball amb l'objectiu de compartir projectes per millorar els serveis del polígon i ampliar el suport a les empreses. En aquest sentit, les tres parts han coincidit a reclamar als governs de la Generalitat i de l'Estat una política decidida de suport al sector industrial per superar les afectacions econòmiques i laborals a causa de la pandèmia per la Covid-19, així com l'execució d'inversions estratègiques en infraestructures com l'A-27.

Per la seva part, l'Ajuntament executarà millores per un import total de 2 milions d'euros al Polígon Industrial en un pla d'inversions que s’inicia enguany i que s’allargarà fins l'any 2024. Aquest pla inclou, com a principal projecte, la modernització integral de l'enllumenat, però també la construcció d'un nou dipòsit d'aigua i actuacions d'asfaltat de carrers. La renovació de l'enllumenat a tot el polígon, amb un pressupost global d'1,3 milions d'euros, s'iniciarà aquest mateix any 2021 i s'executarà per fases.

A més, aquest mateix any l'Institut Català del Sòl de la Generalitat, amb una inversió d'1,5 milions d'euros, iniciarà les obres del nou accés al sector nord del polígon. Aquest nou accés inclou la construcció d'una nova rotonda a la carretera del Pla i el desdoblament d'un tram dels carrils laterals.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha informat que augmentarà la presència policial al polígon industrial, una de les peticions de l'Associació d'Empresaris en matèria de seguretat. A la vegada sobre la modificació de la taxa de recollida de les escombraries, s'ha acordat continuar amb les reunions per establir la fórmula del servei més viable per a les indústries. En aquest sentit, sí que s'ha destacat que les empreses que efectuen la gestió del tractament dels seus residus, quedaran exemptes de pagar la taxa municipal.

Des de la Cambra de Comerç de Valls s'ha fet una crida a la Generalitat, l'Estat i la Unió Europea per a que destinin més ajudes a les empreses i així evitar tancaments. El President de la Cambra, Josep M. Rovira ha fet una radiografia actual de la situació empresarial al Polígon Industrial de Valls. Ha assegurat que gràcies a la gran diversificació d'empreses, la indústria vallenca està aguantant bé la crisi, tot i que la petita i mitjana empresa està patint més. No obstant, Rovira ha advertit que “si la situació actual no s'allarga massa les empreses podran aguantar però sinó apareixeran els problemes de veritat”.

Ajuntament, empresaris i Cambra seguiran treballant fort i units per aconseguir que el Polígon Industrial de Valls sigui un dels polígons més sostenibles de Catalunya.

VALLS · 5 DE FEBRER DE 2021