Els col·legis electorals de Valls canvien d'ubicació i es traslladen a grans equipaments per l'actual context de la Covid-19

Els col·legis electorals de Valls canvien d'ubicació i es traslladen a grans equipaments per l'actual context de la Covid-19

> Per les eleccions al Parlament de diumenge, a Valls es podrà votar en quatre seus: el local de la Colla Vella, la Sala Kursaal i els pavellons Joana Ballart i Xavi Tondo; a Picamoixons s’ha habilitat la Sala de la Piscina

> L’Ajuntament ultima el dispositiu electoral pel 14F amb un ampli desplegament: 70 persones vetllaran per la seguretat, neteja, compliment de les mesures sanitàries i informació a peu d'urna al ciutadà

> Durant la jornada hi haurà en funcionament un servei especial i gratuït de l’autobús urbà per facilitar la mobilitat a totes les seus electorals de la ciutat de Valls

> Es recomana portar el vot preparat de casa i també la targeta censal per agilitzar així el procés i evitar cues i esperes en els locals electorals

L’Ajuntament de Valls té a punt ja el dispositiu electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge 14 de febrer que incorpora importants novetats amb l’objectiu de garantir l’exercici del dret a vot en l’actual situació per la Covid-19. El principal canvi és la redistribució de tots els col·legis electorals que, aquest cop, s’ubicaran en grans equipaments que per les seves dimensions permetran votar sense aglomeracions i mantenir les distàncies de seguretat i els diferents criteris sanitaris establerts per la Generalitat de cara a la jornada electoral.

En concret, les 32 meses on aquest diumenge podran votar en total 17.103 electors estan distribuïdes en cinc seus electorals. A Valls, al local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a la Sala Kursaal, així com als pavellons Joana Ballart i Xavi Tondo Volpini. A Picamoixons, la mesa electoral també canvia d’ubicació ja que es trasllada al local de la Piscina.

>> Descarregar plànol distribució col·legis electorals

>> Més informació sobre els col·legis electorals de Valls per les eleccions al Parlament

D’aquesta manera, amb l’elecció d’aquests cinc grans espais, s'ha desestimat utilitzar les seus habituals d’anteriors comicis, en especial escoles, instituts, llars d’infants, centre cívics o residències geriàtriques que aquest cop no seran col·legis electorals amb l’objectiu de protegir aquests equipaments davant la situació de Covid. Tampoc s’utilitzaran altres espais que, per dimensions, no reunien les condicions òptimes de seguretat sanitària o accessibilitat.

SERVEI ESPECIAL DE BUS GRATUÏT

A més, per al diumenge de les eleccions, s’ha activat un servei gratuït i especial de l’autobús urbà a la ciutat de Valls. Aquest servei extraordinari de bus, en funcionament entre les 10h i les 19h del 14 de febrer, connectarà barris i diferents zones de la ciutat amb dues línies fins als col·legis electorals.

Així, la Línia 1 traslladarà als electors que voten als locals de la Colla Vella i la Sala Kursaal

>> Descarregar horaris: L1 col·legis electorals Colla Vella i Kursaal

Per la seva part, la Línia 2 tindrà parades al pavelló Joana Ballart o bé al pavelló Xavi Tondo.

>> Descarregar horaris: L2 col·legis electorals pavellons Joana Ballart (Vilar) i Xavi Tondo (Fornàs)

En total, aquestes dues línies del bus urbà comptaran amb 24 parades diferents en diversos punts per facilitar la mobilitat dels ciutadans a les quatre seus electorals de Valls ciutat.

Dispositiu coordinat

Els cinc col·legis electorals comptaran amb un dispositiu especial coordinat pels departaments municipals d’Equipaments, Governació, Mobilitat, Secretaria, Serveis de Manteniment, Tecnologies de la Informació i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. Així, 70 treballadores i treballadors vetllaran per la seguretat, neteja i desinfecció dels espais, la logística, gestió de les cues i el compliment de les diferents mesures sanitàries i de prevenció per la pandèmia. El dispositiu comptarà amb la participació de personal municipal, informadors cívics, Policia Local i Voluntaris de Protecció Civil, entre d’altres departaments.

Tots els col·legis electorals, a més de ser locals on es garanteix la ventilació i que per les seves grans dimensions ofereixen l’espai suficient tan per als votants com per als membres de les meses i representants de l’administració, compten amb portes d’entrada i sortida diferenciades. D’aquesta manera, en tots els locals s’han establert de manera clara els circuïts i els recorreguts d’entrada i sortida. També hi haurà gel hidroalcohòlic en diferents punts i, a la vegada, els membres de les meses així com el personal encarregat de les tasques logístiques, de neteja i desinfecció, d'informació al ciutadà i de seguretat dels locals comptaran amb els equips de protecció corresponents.

Es recorda que cal seguir les mesures de seguretat sanitària establertes per a la prevenció de la Covid-19, com l’obligatorietat de la mascareta i les distàncies entre persones.

Es recomana portar el vot preparat de casa i també la targeta censal

D’altra banda, també s’ha reforçat la senyalització indicativa de les meses, però a més hi haurà un equip d’informadors a peu de cada col·legi per resoldre qualsevol dubte dels ciutadans. A la vegada, per tal d'agilitzar el procés, aquests informadors tindran accés online i podran indicar ràpidament a l'elector en quina taula ha de votar.

Precisament per accelerar la votació es recomana portar el vot preparat de casa i, com sempre, assegurar-se de dur també la documentació acreditativa habitual (originals de DNI, passaport o carnet de conduir). També per a una gestió ràpida de les cues, es recomana portar de casa la targeta censal que l’administració electoral ha enviat al domicili de tots els electors. Així, els informadors que hi ha en cada col·legi electoral podran orientar als votants amb més rapidesa i indicar-los en quina mesa concreta els hi pertoca votar.

977 636 010: telèfon d’informació ciutadana

També per evitar viatges i desplaçaments en va, es demana que l’elector consulti prèviament la targeta censal que ha rebut a casa per assegurar-se en quin col·legi i mesa ha de votar. A més, per qualsevol dubte, l’Ajuntament ha habilitat el telèfon d’atenció ciutadana 977 636 010.

>> Més informació: Parlament de Catalunya

VALLS · 9 DE FEBRER DE 2021