Les veus de Marea i La Fuga, juntes en un concert acústic a Valls aquest dissabte 20 de febrer

Les veus de Marea i La Fuga, juntes en un concert acústic a Valls aquest dissabte 20 de febrer

> Kutxi Romero, vocalista de Marea, i Razkin, de La Fuga, comparteixen escenari en una gira que aposta pel format més proper

> La gira fa a Valls la seva estrena a Catalunya i ve d’exhaurir 14 concerts

> Romero realitza un repàs complet als grans himnes de Marea

Aquest dissabte 20 de febrer, el Centre Cultural de Valls serà l’escenari, a les 7 del vespre, una hora abans de la inicialment anunciada, d’una cita ineludible per als amants del rock. La capital de l’Alt Camp acollirà l’estrena, a Catalunya, d’un concert elèctric però en format proper que reunirà, de manera excepcional, els cantants de Marea i La Fuga, dues de les formacions més destacades del rock peninsular dels darrers 30 anys, i fins fa poc habituals en els grans formats que per la pandèmia han readaptat. La gira, iniciada l’octubre, ve precedida d’èxits a poblacions com Alacant, Múrcia, León, la riojana Haro, Binèfar –a la comarca aragonesa de la Llitera– o Santurtzi –Bizkaia– on realitzarà dues sessions que ja han col·locat el cartell d’exhaurides la setmana després de Valls, com en catorze dels seus anteriors concerts. Més endavant, també passarà per Saragossa, Pamplona, Logroño o, al maig, Girona, que també acolliran la gira.

Durant l’espectacle, el vocalista, lletrista i compositor Kutxi Romero portarà a terme un repàs complet dels grans èxits de Marea, acompanyat de dos fidels escuders, els guitarristes Pete i Juanito Lorente, integrants del grup. Després de l’èxit esclatant de la gira que els navarresos van realitzar plegats el passat 2019, durant la qual van batre els seus rècords d’assistència de públic, el concert de Valls ofereix l’oportunitat única de reviure les cançons més celebrades de la trajectòria de Marea en un ambient marcat per la proximitat i la intimitat.

La vetllada musical també servirà per gaudir, en directe, del primer treball en solitari de Razkin, guitarrista conegut per ser el cantant, des de l’any 2009, de la banda rockera La Fuga. Razkin ha estat l’elegit per Kutxi Romero com l’artista convidat —un convidat de primera categoria— per embarcar-se en aquesta gira de mitjà format que omplirà Valls d’esperit roquer.

Kutxi Romero: irreverència i lirisme

José Carlos Romero (Berriozar, 1975), més conegut com Kutxi Romero, es defineix com un «bandoler de professió». El seu estil inequívocament irreverent, que beu d’artistes de l’escena estatal dels grans festivals independents com Rosendo, Barricada o Reincidentes, s’aiguabarreja amb la seva sensibilitat literària, que l’ha portat a publicar diversos poemaris, una novel·la i un recull d’articles, entre d’altres.

L’any 1997, Romero va ser un dels membres fundadors de Marea, i des d’aleshores és l’ànima que s’amaga rere la majoria de les seves composicions, entre les quals destaquen cançons que s’han convertit en autèntics himnes populars, com «La luna me sabe a poco», «Corazón de mimbre» o «Que se joda el viento». El setè i darrer disc d’estudi publicat per Marea s’intitula El azogue (2019), i els va fer mereixedors, novament, d’un disc d’or, per haver aconseguit la fita de més de 20.000 àlbums venuts.

Durant aquests anys, també ha fet carrera en solitari i ha encapçalat altres projectes musicals, com per exemple Kutxi Romero & Ja Ta Ja, una banda de flamenc rock de la qual també n’és vocalista i compositor. La seva presència, a dalt de l’escenari, és inconfusible, i els seus acústics ja han comptat amb la complicitat de més de 40.000 persones.

El primer treball en solitari de Razkin

Pedro Fernández Razkin (Pamplona, 1978) va triar, en homenatge a la seva mare, el seu segon cognom com a nom artístic. I Razkin és, de fet, també, el títol del seu primer àlbum en solitari, publicat l’any 2020. L’obra, que consta de deu cançons que naveguen, sense complexos, entre el rock i el pop, permet descobrir el seu vessant més emocional i intimista.

Razkin es va incorporar al grup La Fuga l’any 2009, en qualitat de vocalista, i des d’aleshores la formació càntabra ha tret a la llum diversos treballs, com ara Raíces (2011), o No Molestar (2013), Más de cien amaneceres (2013) o Humo y cristales (2017), omplint recintes de gran format.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir al concert de Kutxi Romero i Razkin ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica (per mitjà del web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal.

> Descarregar imatge

> Descarregar imatge

VALLS · 16 DE FEBRER DE 2021