El Teatre Principal obre l'exposició "Valls i teatre en femení: dones sobre l'escenari"

El Teatre Principal obre l'exposició "Valls i teatre en femení: dones sobre l'escenari"

> La mostra es podrà visitar des de dissabte 6 de març fins al diumenge 2 de maig

El Teatre Principal de Valls obre la seva exposició de primavera, en el marc de l’Escola de l’Espectador i coincidint amb els actes programats al voltant del Dia Internacional de la Dona, des de dissabte dia 6 de març fins al diumenge 2 de maig. Amb el títol Valls i teatre en femení: dones sobre l'escenari, i comissariada per Aïda Sánchez Martínez, s’apropa a la invisibilitat femenina en el món de les arts i especialment en el teatre al llarg dels segles.

La mostra planteja la reivindicació i la necessitat d'aportar la visió de gènere i alhora de trencar amb els estereotips imposats per la societat heteropatriarcal. Condueix a les dones que van estar sobre els escenaris teatrals vallencs a finals del segle XX. En aquells moments a Valls les arts escèniques ja estaven en auge i comptaven amb diferents actrius amateurs, sobretot a través de les nombroses produccions del Grup del Teatre Principal (GTP).

La comissària Aïda Sánchez és graduada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, investigadora sobre història de les dones a la mateixa URV, i ha participat en diferents jornades, cicles, estudis, publicacions i exposicions sobre la història de les dones i feminisme.

L’exposició està ubicada al vestíbul del Teatre Principal i es presenta com un espai de trobada entre el visitant i l'actriu en ple desenvolupament. Les actrius, empoderades, agafen el protagonisme i transmeten les vibracions sense necessitat de més explicacions. La mostra es pot veure des de l’obertura de portes del Teatre Principal prèvia a cada funció fins a la finalització de l’espectacle. Precisament aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge a la tarda, el coliseu inaugurat el 1851 presenta dues funcions programades per la Xarxa de Cultura en clau femenina.

VALLS · 5 DE MARÇ DE 2021