La Fundació Ciutat de Valls atorga les beques de mobilitat a estudiants

La Fundació Ciutat de Valls atorga les beques de mobilitat a estudiants

El passat divendres dia 5 de març, va tenir lloc al Saló Les Arts de l’Hotel Class Valls, l’acte de cloenda de la convocatòria 2019-2020 dels programes de beques de mobilitat internacional, atorgades per la Fundació Ciutat de Valls. L’acte va ser presidit pel Conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyats del president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat i John Style, vicerector d’Internacionalització de la Universitat Rovira i Virgili, juntament amb el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París.

Amb un protocol adaptat a la normativa vigent per la situació de la pandèmia de la Covid-19, durant l'acte es van lliurar de beques de mobilitat internacional, que engloben les Beques Europa per a alumnes universitaris, en la seva setzena edició, i les Beques Ramon Barbat i Miracle destinades a alumnes de cicles formatius de grau superior, en la seva quarta edició. En ambdues modalitats, es tracta d’ajuts econòmics per a estades de mobilitat internacional amb reconeixement acadèmic en qualsevol país estranger. Va concretar més detalladament els resultats de la convocatòria 2019-2020, que en aquell moment es tancava, en la qual han estat beneficiaris 22 alumnes dins el programa Beques Europa i 2 alumnes en el programa Beques Ramon Barbat i Miracle.

Després que es lliurés, a cadascun dels alumnes presents, el diploma d’acreditació com a becaris de la Fundació Ciutat de Valls, l’acte prosseguí amb unes paraules de Mar Sáenz de Tejada Sanabra, estudiant becada que parlà en nom de tots els seus companys.

Pel que fa al Programa Beques Europa, aquest es va iniciar el curs acadèmic 2004-2005 i al llarg de tots aquests anys d’existència n’han estat beneficiaris 248 universitaris, dels quals 176 residien a Valls i 72 en altres poblacions de la comarca, amb un cost global que supera els 212.000 €. El Programa ha vingut comptant amb el patrocini de destacades empreses de Valls i comarca que, en aquesta darrera convocatòria, han estat CATOR,SA; ISOGONA,SL; CARTONATGES TRILLA,SA; GRUPMICROS; CARBONELL FIGUERAS,SA; i ESERMAN,SA; així com amb el suport institucional de l’Ajuntament de Valls.

Com a dades significatives de la convocatòria de les Beques Europa que es tancava, val a dir que els països de destinació han estat Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Marroc, Noruega, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Suècia, Taiwan i Txèquia. I que les universitats d’origen dels estudiants eren la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, l’ESIC, i la Universitat de Wageningen.

Pel que fa a les Beques Ramon Barbat i Miracle, programa que compta des del seu inici amb el patrocini de la família Barbat-Gili, els beneficiaris eren alumnes de l’Institut Jaume Huguet·Antiga Escola del Treball, de la nostra ciutat, i van fer la seva estada acadèmica internacional a Itàlia.

>> Veure imatges de l'acte de lliurament