L'Escola Robert Gerhard de Valls incorporarà els estudis de música moderna de manera permanent al seu projecte educatiu

L'Escola Robert Gerhard de Valls incorporarà els estudis de música moderna de manera permanent al seu projecte educatiu

> Es convocaran les places públiques del professorat que impartirà els estudis

> L’Ajuntament efectuarà aquest 2021 els estudis arqueològics i l’avantprojecte de rehabilitació de l’edifici històric de Ca Padró com a seu de l’Escola de Música

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls incorporarà de manera permanent al seu projecte educatiu els estudis de música moderna. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, la regidora d’Ensenyament i presidenta de l’Escola de Música, Teresa Rull, i la regidora de Governació, Rosa Rovira, s’han reunit avui al matí amb el director de l’Escola, Joan Romeu, i altres membres de l’equip directiu.

Durant la reunió s’ha informat que, de manera definitiva, els estudis de música moderna passaran a formar part del programa educatiu de l’Escola Robert Gerhard a partir del curs 2021/22. En aquest sentit, l’Ajuntament efectuarà la convocatòria pública de les 4 places de professorat que impartiran els nous estudis.

L’Escola de Música de Valls compta en l’actualitat només amb el programa Pistmal d’inclusió social a través de la música moderna. Aquest programa però, que s’ha desenvolupat en els últims tres cursos amb una molt bona acollida, finalitza de manera definitiva aquest any. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit incorporar els nous estudis de música moderna, ja de manera permanent, amb l’objectiu de continuar fomentant el seu aprenentatge i així ampliar i fer més diversa l’oferta educativa de l’escola amb nous estils musicals i grups instrumentals.

En concret, l’Escola podria impartir estudis de guitarra elèctrica, baix elèctric, llenguatge musical modern, bateria, cant modern, cors i conjunt musical modern. En la convocatòria de places, a més dels professors de música moderna també es tindrà en compte el professorat per a la formació musical d’alumnes amb necessitats educatives especials o en risc d’exclusió social. Així, es podran desenvolupar projectes comunitaris com els de música en família, tallers per a nadons o música a les escoles.

D’altra banda, a la reunió l’Ajuntament també ha informat del calendari del projecte de la futura seu de l’Escola de Música. El consistori, que ha adquirit enguany l’històric edifici de Ca Padró situat al centre històric de Valls, iniciarà aquest mateix 2021 els estudis arqueològics a l’immoble així com els treballs de redacció de l’avantprojecte. L’objectiu és completar la tramitació i la redacció dels projectes executius durant el 2023 per poder iniciar les obres de rehabilitació d’aquest edifici protegit del carrer de la Cort per a la seva adequació per a l’Escola de Música Robert Gerhard.

VALLS · 8 DE MARÇ DE 2021