L'autèntica calçotada de Valls es reivindica amb els seus restaurants com a principals abanderats

L'autèntica calçotada de Valls es reivindica amb els seus restaurants com a principals abanderats

> L’Ajuntament, amb la finalització de les restriccions pel confinament comarcal, promou la calçotada arreu de Catalunya

> L’Oficina de Turisme reobre la part central de la seva oferta de rutes turístiques i estrena un nou servei de ruta autoguiada a través del mòbil

> Els restaurants de la ciutat ho tenen tot a punt per tornar a rebre comensals i celebrar una calçotada segura amb totes les mesures de prevenció de la salut

Valls i els seus restaurants promocionaran la calçotada de manera intensiva a partir d’aquesta mateixa setmana a tot Catalunya amb la finalització del confinament comarcal. La ciutat origen de la calçotada vol tornar a atreure visitants de tot el país i ho té tot a punt per la celebració de calçotades segures als seus establiments de restauració, amb el compliment de les mesures de protecció i prevenció de la salut.

Avui, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor de Promoció, Comerç i Turisme, Òscar Peris, acompanyats per una àmplia representació dels restaurants que serveixen la típica i autèntica calçotada, junt amb els responsables de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, han informat de les accions de promoció de la calçotada per atreure visitants de Catalunya. En aquest sentit, el consistori ha iniciat, de manera immediata, la promoció de la calçotada tan a través de mitjans de comunicació com en xarxes socials per atreure visitants durant aquest mes de març i principis d’abril.

A l’àrea de Valls, els principals restaurants que ofereixen calçotades com un dels seus principals menús són Ca l’Àngel, Cal Ganxo, Fèlix, Cervelló, el Refugi, el Tast, Trispolet, Julià Malloll, Masia de Fontscaldes, Esportell del Bou i Luga. Les calçotades de Valls, especialitat culinària centenària nascuda a la capital de l’Alt Camp, s’han consolidat en les últimes dècades com una de les activitats turístiques i gastronòmiques més importants de la temporada d’hivern. La Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, com a producte de Km0 que agrupa agricultors de l’Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès, és un distintiu de qualitat, establert per la Unió Europea, amb què el departament d’Agricultura de la Generalitat reconeix el producte per la seva qualitat i característiques organolèptiques

Accions de promoció de la calçotada i rutes turístiques

A la vegada, amb l’objectiu de generar una oferta complementària a la calçotada per a les persones que visitin Valls, la regidoria de Turisme ha reactivat bona part de la seva oferta de rutes de cap de setmana que es poden contractar a través de l’Oficina Municipal de Turisme. En aquest sentit, s’ha reactivat la visita comentada al refugi antiaeri de la plaça del Blat, l’església de Sant Joan, Call Jueu, plaça de l’Oli i capella del Roser. Per a informació i reserves, els interessats en aquestes rutes de cap de setmana (dissabtes i diumenges a les 10h, 11.30h i 13h) es poden adreçar a l’oficina de Turisme (977 612 530 o bé Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

A més, per facilitar la visita a la ciutat, precisament aquesta setmana s’estrenen unes rutes autoguiades per carrers i zones històriques de Valls que els visitants poden realitzar amb el mòbil (consultar rutes online). Una d’aquestes rutes autoguiades és la ruta monumental de Valls que el visitant pot escoltar. Aquesta ruta permet descobrir la història de la ciutat a través dels seus principals monuments i edificis històrics, entre ells l’antic Hospital de Sant Roc, la capella del Roser, o les esglésies de Sant Joan, del Carme o Sant Antoni, immobles com Ca la Massona, Ca Vives, Ca Mercadé o Ca Segarra, places emblemàtiques com la del Blat, de l’Oli o del Pati, així com la zona de l’antic Call Jueu.

Durant el seu recorregut, el visitant pot fer la ruta a peu i escoltar amb el mòbil la informació sobre cadascuna d’aquests edificis o espais històrics en català, castellà, anglès o francès. A més però d’aquesta ruta, també es poden efectuar online rutes autoguiades com la dedicada a personatges il·lustres de Valls, el Call Jueu o la ruta literària Narcís Oller. En aquest cas, el visitant pot seguir la ruta a través del seu dispositiu mòbil tot llegint la informació de cadascun dels punts d’interès.

Des de la regidoria de Comerç i Turisme també s’ha reeditat el material promocional de la calçotada de Valls, amb nou disseny, contingut i imatges, amb l’objectiu de difondre la temporada de calçots.

VALLS · 17 DE MARÇ DE 2021