L'adaptació de Bodas de sangre de Projecte Ingenu, al Teatre Principal de Valls

L'adaptació de Bodas de sangre de Projecte Ingenu, al Teatre Principal de Valls

> La versió d’aquesta obra de García Lorca es preestrenarà a Valls aquest diumenge 11 d’abril

> Oferirà una segona funció per a centres de secundària dimarts 13

El Teatre Principal de Valls acollirà, el pròxim diumenge 11 d’abril, a les 18 hores, la preestrena de l’adaptació, a càrrec de la companyia Projecte Ingenu, de Bodas de Sangre, una de les obres teatrals més emblemàtiques del poeta i dramaturg Federico García Lorca (1898-1936). L’espectacle, dirigit pel tarragoní Marc Chornet, fa reviure el text lorquià bo i posant el focus en el retrat d’una dona valenta que s’enfronta a la societat de la seva època amb l’objectiu de perseguir el seu veritable desig.

D’aquesta manera, Projecte Ingenu ofereix una mirada contemporània de Bodas de sangre, estrenada per primer cop el 8 de març de 1933 al Teatro Beatriz de Madrid, i reivindica la vigència de l’obra i les idees de García Lorca, amb el propòsit d’acostar-lo a l’imaginari de les generacions més joves. Bodas de sangre és una de les tragèdies més impressionants de la producció teatral de García Lorca. Juntament amb Yerma (1934) i La casa de Bernarda Alba (1936), conforma la denominada trilogia rural lorquiana.

Les residències creatives, línia d'acció de suport a la creació

La companyia Projecte Ingenu està realitzant aquesta residència artística i tècnica al Teatre Principal de Valls en cooperació amb l’Ajuntament. Els Teatres de Valls compten amb cinc línies medul·lars d’actuació existents en matèria de programació estable, servei educatiu, cultura participativa, escola de l’espectador i residències creatives. Així i de forma complementària al segell 'Territori vallenc' implementat en els darrers anys, l'Ajuntament de Valls dóna un suport més ampli als creadors de les arts escèniques a través d’aquestes residències artístiques i tècniques. Tota l’estructura i els serveis dels Teatres de Valls es posen al servei dels creadors, que fan una estada de treball a la ciutat per donar forma als seus espectacles.

Amb aquesta línia Valls millora el suport públic a la iniciativa provinent del món de les arts escèniques i al mateix temps vertebra una eina per teixir complicitats per a la projecció i difusió del talent amb el segell local. Tot plegat, les accions culturals estan implementades en el marc d'un sistema sostenible, que optimitza i genera el màxim de recursos propis, i respecta un equilibri adequat tant amb les associacions com amb el sector privat. Aquest suport a la creació potencia el treball en xarxa de l’Ajuntament de Valls.

Quan l’amor i el desig s’imposen a la resta

Es tracta d’una obra que s’endinsa en la història d’una dona jove que, el dia del seu casament, decideix escapar a cavall amb el seu veritable amor, Leonardo. L’autor es basa en un fet real per contar una situació fictícia en la qual l’amor prohibit i el desig topen amb el deure, l’honor i els interessos familiars. García Lorca hi desplega tota la seva imaginació, amb un text deliciós en què s’aiguabarregen, en el paisatge d’un poble d’Andalusia, l’ambient mític i el dramàtic, la mirada teatral i la poètica.

La companyia Projecte Ingenu s’ha aproximat a l’obra de García Lorca sense renunciar al seu estil propi, en el qual tradició i modernitat es mesclen i la plasticitat i la musicalitat impregnen l’escena i la paraula. No és pas d’estranyar, doncs, que molts versos siguin cantats pels intèrprets, i que s’hi puguin identificar des de sonoritats populars, que homenatgen figures esdevingudes clàssiques com la de Camarón, d’altres de contemporànies com Rosalía, i també la música electrònica.

Projecte Ingenu: una visió humanista de la teatralitat

Bodas de sangre és el resultat de mesos intensos de treball de la companyia Projecte Ingenu, fundada l’any 2013 com un “grup d’entrenament i investigació actoral regular” caracteritzat per una visió humanista de la teatralitat. En els seus muntatges, l’escena es despulla i l’actor es converteix en el centre de la peça. En el cas de Bodas de sangre, adaptada i dirigida pel tarragoní Marc Chornet, compta amb les interpretacions de Toni Guillemat, Cristina López, Neus Pàmies, Martí Salvat i Xavier Torra.

La companyia oferirà una segona funció per a centres de secundària dimarts 13 a les 11 h dins el Projecte Educatiu dels Teatres de Valls. De fet, l’espectacle ha estat seleccionat per la Mostra d’Igualada 2021, la fira d’espectacles infantils i juvenils de Catalunya que tindrà lloc el mes de maig d’enguany.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir a la representació de Bodas de sangre ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica (per mitjà del web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal, dimecres a la tarda i divendres al matí. Si no s’han exhaurit abans, també n’hi haurà a la taquilla del Centre Cultural el dia del musical. També estan disponibles les promocions Jove per als menors de 30 anys, amb entrades a 3 € durant els 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle, i Promo 3 amb localitats també a 3 € per a les persones en situació d’atur. Les entrades per a la funció d’instituts es poden aconseguir també adreçant-se a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

VALLS · 7 D'ABRIL DE 2021