Valls despertarà els dracs per Sant Jordi en un acte familiar al Teatre Principal

Valls despertarà els dracs per Sant Jordi en un acte familiar al Teatre Principal

> Les parades de llibres i roses que ho desitgin també podran ocupar la via pública, de manera excepcional, els dies 22 i 24 d’abril

> La jornada estarà destinada als professionals del sector com a mesura de suport al comerç afectat per la crisi de la Covid-19

> La celebració tindrà lloc de manera descentralitzada en diverses places i carrers

Valls ja ho té tot a punt per a celebrar un Sant Jordi que retrobarà places i carrers dos anys més tard, després del confinament domiciliari del passat 2020. Així, la jornada comptarà amb totes les mesures anti-Covid per tal de garantir la seguretat de les persones i permetre, al mateix temps, que la cita gaudeixi d’una bona participació i dinàmica de vendes. Per això, i tal i com ja es va realitzar el passat 23 de juliol en el Dia del Llibre i de la Rosa, la jornada comptarà únicament amb parades de comerços locals. D’aquesta manera, es pretén fomentar la reactivació econòmica dels sectors del llibre i de la flor, afectats per l’actual crisi, i que ja van patir la suspensió del Sant Jordi passat. La cita mantindrà així el seu caràcter cultural i social, però sense perdre, al mateix temps, el seu accent de dinamització econòmica.

Ampliació dels dies de parades de llibres i roses

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Valls ha acordat ampliar la jornada central del 23 d’abril permetent que aquelles parades que ho desitgin puguin instal·lar-se ja durant el dia previ del 22 d’abril així com en la jornada posterior del 24 d’abril. Una decisió amb la que el consistori vol donar major impuls a aquesta data per als sectors implicats, així com reforçar el caràcter descentralitzat amb el que es planteja el Sant Jordi d’aquest any, que a diferència d’altres edicions, abandona la plaça del Pati com a epicentre de la celebració, per a repartir-se entre diferents places i carrers.

La despertada dels dracs, acte familiar al Teatre Principal

Entre les propostes culturals programades, que tindran lloc entre el dilluns 19 i dissabte 24 d’abril, i que es recullen en la relació d’actes adjunta, en destaca la Despertada dels dracs, una de les cites tradicionals de la jornada, que aquest any es trasllada de l’aire lliure a l’escenari del Principal, un espai que permet la reserva prèvia d’entrades, els públics asseguts i els aforaments delimitats. L’activitat, de marcat caràcter familiar, realitzarà dues sessions (a les 18h i a les 19h) i servirà per despertar els elements més temuts i estimats del seguici vallenc de la seva letargia hivernal, de la mà de la Unió Anelles de la Flama, la Coral Infantil Cors Alegres, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard i la Xarxa de Cultura.

Per a assistir-hi caldrà reservar entrades de manera gratuïta, amb un màxim de dues per persona, al portal web www.valls.cat a partir del dimecres 14 d’abril a les 12h del migdia, o presencialment a les taquilles del Teatre Principal des del mateix dia 14 d’abril en l'horari habitual, els dimecres de 18 a 21 hores i els divendres de 12 a 13:30 hores.

> Descarregar programa

VALLS · 8 D'ABRIL DE 2021