El Sant Joan vallenc presenta els cinc nous escenaris

El Sant Joan vallenc presenta els cinc nous escenaris

> Els aparcaments del Centre Històric i del Carme, el claustre del Carme, el pati de Casa Caritat i el Teatre Principal acolliran la majoria d’espectacles i activitats

> Tres escenaris es dedicaran als continguts d’arrel i dos als concerts de músiques actuals

A dos mesos vista de la celebració del seu Sant Joan, Valls presenta els cinc nous escenaris principals adaptats a la nova normativa que marca que els espais estiguin delimitats, que hi hagi control d’accés i d’aforament, que es porti el registre dels assistents, que el públic romangui assegut i que es mantinguin les distàncies físiques entre els espectadors, a més de les habituals mascaretes i gel hidroalcohòlic. Els aparcaments del Centre Històric i de l’Hort del Carme, el claustre del Convent del Carme, el pati de Casa Caritat i el Teatre Principal conduiran la programació del Sant Joan 2021.

>> Descarregar plànol (pdf)

Sant Joan a Valls es viurà al voltant del Centre Històric i no dins d’ell, de manera que es pugui comptar amb espais més grans que els que s’han vingut utilitzant darrerament. Així els concerts per a audiències més àmplies es traslladen des de l’aparcament del Centre Històric a l’aparcament de l’Hort del Carme, amb mides més extenses. A més, comptaran per primer cop amb una franja familiar a les tardes. Aquests concerts tindran lloc els dies 22, 23 i 24 de juny, dates tradicionals de la programació. Se’ls assignarà un preu absolutament simbòlic per regular els fluxos d’espectadors, com ja va succeir per la Fira de Santa Úrsula.

El seguici cerimonial que habitualment es viu a la plaça del Blat i en el nucli antic es trasllada a l’aparcament del Centre Històric, on s’instal·larà un escenari que tindrà com a teló de fons el campanar i l’església arxiprestal de Sant Joan. Seguint l’experiència de la Fira de Santa Úrsula, s’hi realitzaran les balladetes els dies 23 i 24 de juny amb el seguici adult, i el 25 amb el seguici petit. Les entrades per accedir-hi seran gratuïtes, però l’organització en demana un ús responsable.

Desdoblament

Els concerts que des de les darreres Festes Decennals s’havien organitzat a la plaça de l’Oli es desdoblen en dos espais. La música d’arrel amb les actuacions de migdia i de tarda a càrrec de les formacions integrades pels sonadors que acompanyen el seguici cerimonial tindran lloc els dies 23, 24 i 25 al claustre de l’equipament cultural del Convent del Carme. La presència dels músics tradicionals estarà, doncs, plenament garantida. Pel que fa als concerts de vespre, de mitjà format, es traslladen al pati de la Casa Caritat, on també s’esdevindrà el nomenament del Santjoaner 2021.

El Teatre Principal tornarà a acollir la Casa de la Festa, una experiència que va reeixir l’any passat i que va ser seguida en moltes altres localitats que compten amb seguicis populars, orfes de les itineràncies pels carrers arran de la pandèmia. Això sí, enguany caldrà aprofitar els primers dies del programa, entre el 18 i el 23 al migdia per visitar els elements, perquè el 23 al vespre i el 24 recuperaran la seva vida de carrer. També en aquests tres altres espais caldrà accedir amb entrada aconseguida prèviament a través de www.valls.cat.

Aparcaments alternatius

Donat que durant les jornades centrals de Sant Joan els protagonistes de la celebració ompliran dos dels aparcaments més concorreguts com són el del Centre Històric –ja usat habitualment– i el del Carme –utilitzat per primer cop–, les regidories de Cultura i Mobilitat preveuen habilitar places d’aparcament complementàries. De fet, aquesta és una acció que ja té lloc en d’altres jornades vallenques en què hi ha un alt moviment de visitants, com poden ser la Firagost o les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

VALLS · 12 D'ABRIL DE 2021