Lliurament dels premis del Concurs de Relats Breus de VallsJove 2021, amb més de 100 participants

Lliurament dels premis del Concurs de Relats Breus de VallsJove 2021, amb més de 100 participants

> L'acte d'entrega dels guardons s'ha celebrat aquest dissabte 24 d'abril a la sala de plens de l'Ajuntament

> En aquesta edició s'han presentat més d'un centenar de relats, un dels anys més reeixits en participació

L'alcaldessa, Dolors Ferré, acompanyada de la regidora d'Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, han lliurat aquest dissabte, 24 d'abril, els premis del concurs de relats breus que organitza Vallsjove en el marc de la commemoració de la Diada de Sant Jordi. L'acte, que enguany ha tornat a tenir un format reduït i s'ha restringit a les persones guanyadores i acompanyants, ha comptat amb l'assistència de les vuit persones guanyadores i finalistes de cadascuna de les categories, consistents en una dotació econòmica, un xec regal de les llibreries de Valls i una entrada per a les sales de JCA Cinemes al municipi.

En l'edició d'enguany s'han presentat al concurs un total de 117 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d'edat, són les categories destinades a la gent jove d'entre 15 i 25 anys on s'ha recollit més participació.

En aquesta edició els relats i persones guanyadores han estat:

CATEGORIA A1 ADSERÀ: Alumnat 1r 2n d'ESO

1r premi: Relat “Un dia inusual” de l'autora Ainoa Verges Guijarro (Valls, 1r ESO Col·legi Claret de Valls).

2n premi: Relat “Misteri a Venècia” de l'autora Joana Marín Coll (Valls, 1r ESO Institut Serra de Miramar).

CATEGORIA A2 DITEC: Alumnat 3er i 4rt d'ESO

1r premi: Relat “El monstre” de l'autor Blai Singla Milian (Pla de Santa Maria, 3r ESO Institut Jaume Huguet).

2n premi: Relat “El joc de la vida” de l'autora María Vives Gámez (Valls, Col·legi Claret de Valls).

CATEGORIA B TRAM: Joves del Camp de Tarragona de 16 a 25 anys

1r premi: Relat “Un mar de bellesa i desolació” de l'autora Eli Vives Vidal (Valls, 16 anys, Institut Narcís Oller).

2n premi: Relat “El que la guerra s'emportà” de l'autora Leyna Calderon Jurado (Valls, 17 anys).

CATEGORIA C ROCA: Joves del Camp de Tarragona de 26 a 35 anys

1r premi: Relat “El comiat” de l'autora Ariadna Comabella Costa (Tarragona, 23 anys).

2n premi: Relat “Records” de l'autora Janina Saumell Serra (Vilarodona, 32 anys).

Aquest esdeveniment, amb una trajectòria de 14 anys, pretén fomentar la literatura i l'escriptura en llengua catalana entre les persones joves, especialment entre l'alumnat dels instituts de la ciutat. Per aquest motiu, s'ha agraït la col·laboració i implicació dels departaments de català dels instituts de la ciutat que, any rere any, fomenten la participació del seu alumnat en aquest certamen literari.

El concurs també compta amb la col·laboració de diverses empreses locals: les quatre llibreries vallenques (Adserà, Ditec, Roca i Tram) que contribueixen, en quatre dels premis, amb un xec regal valorat en 30€ i JCA Cinemes Valls que ofereix una entrada gratuïta a totes les persones participants al certamen. En aquesta edició, el jurat ha estat integrat per dotze persones (tres per categoria) provinents del teixit associatiu sociocultural i de diversos serveis relacionats amb la llengua catalana (principalment, de l'àmbit de la cultura, la joventut i els serveis lingüístics de català). Concretament, enguany, els membres del jurat han estat: Albert Oliva (UAF), Carme Leiva (Oficina de Català de Valls), Jordi de Bofarull (URV), Àngel Gasol (IEV), Gerard Caballero (Llibreria Tram), Miquel París (GTP), Ester Enrich (escriptora), Maria Teresa Tasias (Club de Lectura), Pol Montserrat (Centre de Lectura), Leila Zamarra (Suite Cor), Ivette Queralt (Biblioteca Carles Cardó) i Teresa Guasch (Servei Comarcal de Català).

Totes les persones que han participat del concurs obtindran una entrada de cinema gratuïta, que podran passar a recollir a partir del dilluns 26 d'abril a les oficines de VallsJove.

210424relatsbreus1

VALLS · 24 D’ABRIL DE 2021