Els Teatres de Valls obtenen el distintiu de la Generalitat de Catalunya com a «Espais de Cultura Responsable»

Els Teatres de Valls obtenen el distintiu de la Generalitat de Catalunya com a «Espais de Cultura Responsable»

El Departament de Cultura inclou el Teatre Principal i el Centre Cultural en el cens d’equipaments de cultura segura del país.

> El segell acredita els espais culturals que adopten protocols i mesures antiCovid, així com el seu compromís amb els programes d’inclusió social.

Els equipaments escènics vallencs han obtingut els distintius acreditatius «Espai de cultura responsable», concedits pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest reconeixement acredita el compromís dels Teatres de Valls en l’aplicació de diferents protocols i mesures adoptades, des de l’inici de la pandèmia, per a la contenció de la Covid19, així com per promoure el manteniment de l’activitat escènica, cultural i associativa, en defensa d’una cultura segura i responsable. El distintiu acredita també la implicació dels teatres vallencs amb principis bàsics de la nostra societat com la salut, la inclusió, la pluralitat, el respecte o la llibertat.

Per tal d’incorporar-se al cens ha calgut certificar el compliment d’ambdós requisits: l’adopció de totes les mesures sanitàries i protocols sanitaris per prevenir el contagi de la Covid19, així com la promoció de mesures per evitar el risc d’exclusió social de col·lectius vulnerables, una línia d’acció troncal dels Teatres de Valls des de fa uns anys. En aquest sentit, Teatre Principal i Centre Cultural cooperen de manera estable amb la plataforma Apropa Cultura, impulsen tarifacions específiques per a col·lectius socials i d’aturats, i compten amb iniciatives pròpies en els àmbits escolar, familiar i juvenil per a un accés universal a la cultura i a la creació escènica.

Els segells gràfics acreditatius s’instal·laran ara, de manera visible, als accessos dels dos equipaments. El desenvolupament de mesures i normativa antiCovid forma part dels objectius estratègics de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Valls des de l’inici de la pandèmia, per a continuar fent d’aquesta Cultura un bé essencial.

210506espaisculturaresponsable

VALLS · 6 DE MAIG DE 2021