Valls comptarà amb una nova programació d’art contemporani

Valls comptarà amb una nova programació d’art contemporani

El Museu de Valls constitueix un grup de treball participatiu integrat per artistes, crítics d’art i professionals del sector.

Creadors locals i del territori més proper participaran d’aquest procés de debat, reflexió i propostes.

> La nova programació beurà del llegat de la Capella de Sant Roc, espai amb 35 anys de trajectòria en aquest àmbit cultural.

Aquest matí, i aprofitant la celebració aquests dies del Dia Internacional del Museus (que s’escau demà, 18 de maig), el Museu de Valls ha fet públic que la ciutat comptarà amb una nova programació d’art contemporani, després que la Capella de Sant Roc es reconverteixi en l’Espai Gerhard, centre d’interpretació sobre el compositor musical vallenc. Amb voluntat de recollir el llegat de la Capella i la seva llarga trajectòria de 35 anys en aquest àmbit, el Museu de Valls vol impulsar un nou cicle de programació on l’art contemporani en sigui el protagonista. 

Per aquest motiu, i per tal de poder definir el nou projecte, el museu està constituint un grup de treball participatiu format per creadors i professionals de les arts visuals, que seran els encarregats d’ultimar l’estudi on es definiran el nom, els eixos i objectius d’aquesta nova programació. Així, entre les fites marcades des de la direcció del centre, es vol definir una agenda contemporània actualitzada i ambiciosa, amb accions que puguin anar des de l’exhibició en un espai permanent fins a intervencions en l’espai públic; i on el territori hi tingui un paper destacat. És, però, aquest grup de treball qui acabarà definint, de manera participada, el nou àmbit d’art contemporani a la ciutat de Valls.

L'equip, que serà coordinat des del propi museu, estarà format per experts que hagin treballat dins l'àmbit de l'art contemporani, tant a nivell de les comarques tarragonines com també a escala nacional, així com professionals vinculats, al llarg de la seva trajectòria, amb el museu i, per tant, coneixedors de la realitat vallenca. En la composició d’aquest grup de treball es buscarà a persones de diferents procedències i trajectòries diverses, des de creadors amb una llarga experiència fins a d'altres de joves que s’hagin incorporat recentment al sector, de tal manera que el debat pugui reunir diferents sensibilitats. 

En les properes setmanes s’acabarà de configurar l'equip redactor i durant aquest any es realitzaran les jornades de debat i participació per tal que, de cara al 2022, es disposi ja d'una proposta pròpia de programació d'art contemporani a Valls. Aquest nou projecte se sumarà a la renovació completa del Museu de Valls, que es troba aquest dies de ple en les obres d’ampliació i reforma de les seves instal·lacions.

210517MuseudeValls

VALLS · 17 DE MAIG DE 2021