Reunió de seguiment del Programa Esportiu Futbolnet a Valls

Reunió de seguiment del Programa Esportiu Futbolnet a Valls

Responsables del Patronat Municipal d’Esports i de la Fundació Barça han analitzat aquest programa d’inclusió social i de foment de l’esport.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Valls, Enric Garcia, i tècnics del Patronat Municipal d'Esports han fet la reunió de seguiment amb els responsables del programa FutbolNet de la Fundació Barça. Aquest programa treballa la inclusió social i té l’objectiu de crear un espai on nois i noies puguin desenvolupar, tant individual com socialment, valors necessaris per a la pràctica esportiva i per al dia a dia. L'Institut Jaume Huguet acull aquesta iniciativa esportiva per tercer curs consecutiu i és on infants i joves d’entre 8 i 21 anys de Valls es troben en dues sessions setmanals.

FutbolNet és una metodologia d’intervenció social creada per la Fundació Barça el 2011 que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables. Són moltes les persones d’aquests col·lectius, i, especialment, els que estan en risc d’exclusió social, que no poden exercir, de forma plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l’esport. Això es tradueix en una reducció d’oportunitats i, per tant, afecta el seu desenvolupament i la seva educació.

Des de la Fundació Barça es fa servir l’esport com una eina de promoció de la inclusió, que associa l’esport a una educació integral i al canvi social i d’actituds, basat en la igualtat i la democràcia, on la diversitat és un valor que cohesiona el grup i ofereix més possibilitats d’aprenentatge i participació. Amb les sessions de la metodologia FutbolNet a Catalunya es busca contribuir a la igualtat d’oportunitats d’infants i joves a partir de tres fites: fomentar la creació de vincles, facilitar l’adquisició i desenvolupament de competències i habilitats socioemocionals i reduir factors de risc i desprotecció dels infants i joves.

A la ciutat de Valls el programa es desenvolupa de manera transversal entre les regidories d'Ensenyament, Afers Socials, Joventut i Esports, i compta amb el finançament de la Fundació Barça i la Diputació de Tarragona.

210517futbolnet 

VALLS · 18 DE MAIG DE 2021