El circ i la música amb segell local ompliran de nou el Convent del Carme en els cicles culturals d’estiu

El circ i la música amb segell local ompliran de nou el Convent del Carme en els cicles culturals d’estiu

> L’edifici patrimonial, que aquest any celebra els seus 700 anys de vida, serà de nou l’escenari de les programacions artístiques del Juliol Circense i l’EnVIu.

> Per segon any consecutiu els cicles posaran en valor els treballs musicals d’artistes vallencs, com a mesura de suport al teixit creatiu i cultural de la ciutat.

> La companyia vallenca Passabarret i la DO Tarragona cooperen en l’organització.

> Properament s’anunciaran els horaris i el sistema de reserva d’entrades per a totes les propostes, que comptaran amb mesures de protecció per a una Cultura segura.

Ara fa un any, el claustre del Convent del Carme va ser l’escenari escollit per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Valls per a la represa presencial de l’activitat cultural a la ciutat, després de l’inici de la pandèmia i de mesos de confinament domiciliari. Així, aquest espai s’estrenava com a ubicació per a ambdós programacions estivals, a diferència d’altres anys, on l’Auditori de Mas Miquel havia estat l’indret escollit per a les propostes escèniques circenses.

Aquest any, i després de la bona acollida el juliol passat, el Claustre del Convent del Carme (edifici patrimonial que compleix enguany el seu 700 aniversari i que permet una bona delimitació de l’aforament i l’accés d’espectadors) tornarà a acollir les propostes del Juliol Circense i de l’EnVIu, que ompliran el claustre de circ i música.

En concret, l'espai del Convent del Carme albergarà les propostes del Juliol Circense els dies 13, 14 i 15 de juliol, i les musicals del cicle EnVIu, que tindran lloc del 20 al 23 de juliol.

Juliol Circense

La primera de les setmanes, l'equipament patrimonial del Centre Històric serà l'escenari de les propostes circenses, cogestionades amb la companyia vallenca Passabarret, i que s'iniciaran el dimarts 13 de juliol amb l’estrena de l’espectacle Bozzà! de la companyia Baires Bozzà. La companyia d’origen argentí, radicada a Montblanc, presentarà un espectacle circense de carrer en què es fusionen disciplines de circ, tango, teatre i humor, a partir de dos personatges que interactuen a poc a poc des de la timidesa, el coqueteig i la complicitat amb el públic. 

La segona vetllada (dimecres 14 de juliol) serà el torn de la Cia Anna Confetti i la proposta «A la fresca», on tres personatges molt familiars i una cadira gegant sortiran a prendre la fresca, generant diferents situacions entre quotidianes i surrealistes que, portades a l’extrem, esdevenen còmiques. Tres caràcters i el seu particular univers. 

La darrera nit circense, dijous 15 de juliol, podrem gaudir «Welcome to my head» del multiguardonat Kerol. Un home al límit de l’esquizofrènia ens invitarà a viatjar entre els plecs del seu cervell. Un personatge poca solta, ple de tendresa, sarcasme i bogeria, que mostra els efectes adversos de viure els nostres temps a través de gags absurds i habilitats inusuals. Amb un ritme frenètic i molt humor, Kerol sorprendrà amb una miscel·lània de malabars excèntrics i beatbox bufó.

EnVIu

Tal i com ja va succeir l’any passat, la programació musical aposta de nou amb més força que mai pel segell de Territori Creatiu Vallenc, donant cobertura a un conjunt de propostes d'artistes i músics locals, sector greument afectat per les restriccions i efectes de la pandèmia de la Covid19. Així, en la primera nit (dimarts 20 de juliol), la música, l’energia i el bon humor del jove vallenc Jordi Busquets (integrant d’Itaca Band) i de Sergi Bagó (intèrpret de la Banda Neón) donaran el tret de sortida a les nits musicals del juliol, i ho faran repassant els temes més sonats des dels anys vuitanta fins a l’actualitat amb el seu projecte La Oreja del Tik Tok. 

L’endemà (dimecres 21 de juliol) serà el torn de la vallenca Meritxell Estivill que, acompanyada del pianista vendrellenc Josep Maria Domènech, participarà d’un maridatge molt fresc entre els vins de la DO Tarragona produïts a l’Alt Camp i cançons de bossa nova i estàndards de jazz.

Un dia més tard, el dijous 22 de juliol, Volpini (la formació integrada pels vallencs Elena Volpini, Gabriel Llorach i Nil Llorach) estrenarà el seu nou treball Antes de que sea tarde, un àlbum sincer amb una sonoritat pròpia de l’escena indie catalana. 

Com a cloenda de l’EnVIu i dels cicles estivals, divendres 23 de juliol el claustre del Carme s’omplirà amb el sons de la banda vallenca més veterana, Murmur, en un concert desenfadant i enèrgic, on interpretaran les seves cançons i versions més emblemàtiques.

Horaris, reserva d’entrades i mesures de protecció

Per tal de donar compliment a la normativa vigent, i tal com ja és habitual, tota la programació es realitzarà amb control d’accés i d’aforament, registre d’assistents, públic assegut, distàncies, mascaretes i gel hidroalcohòlic. En les properes setmanes s'acabaran de detallar els horaris de les propostes (pendents de la limitació nocturna en la finalització de les activitats culturals per part del PROCICAT), així com el calendari i sistema de reserva d’entrades.

 

Les propostes programades

Dimarts 13 de juliol

Baires Bozzà: Bozzà!

(Juliol Circense)

 210520Baires 1

Dimecres 14 de juliol

Cia. Anna Confetti: A la fresca

(Juliol Circense)

210520A la fresca 1 

Dijous 15 de juliol

Kerol: Welcome to my head 

(Juliol Circense)

 210520Kerol

Dimarts 20 de juliol

La Oreja del Tik Tok

(EnVIu)

210520La Oreja del Tik Tok 

Dimecres 21 de juliol

Meritxell Estivill

(En Viu, DI-Vins)

 210520Meritxell Estivill

Dijous 22 de juliol

Volpini

(EnVIu)

210520Volpini

Divendres 23 de juliol

Murmur

(EnVIu)

 210520MurMur

VALLS · 20 DE MAIG DE 2021