Es realitzen tractaments fitosanitaris a l’arbrat viari de la ciutat

Es realitzen tractaments fitosanitaris a l’arbrat viari de la ciutat

En aquesta època estacional és quan augmenten les plagues i malalties de la flora ornamental. És per això que s’incrementen els tractaments per part dels serveis de jardineria per combatre les plagues de diferents tipus d’arbres de la ciutat com els plataners (Platanus hispanica), oms (Ulmus minor), alzines (Quercus ilex) i llorers (Laurus nobilis). Aquests tractaments es realitzen amb productes fitosanitaris autoritzats en parcs i jardins, segons la normativa existent marcada pel Ministeri d’Agricultura Alimentació i Medi Ambient. 

Els productes utilitzats són preventius que cal aplicar previs els primers indicis dels fongs i caparretes. En el cas dels plataners per combatre fongs com Microsphaera platani i Gnomonia platani s’utilitza el sofre. Els indrets a tractar són la plaça de Sant Francesc, exterior del cementiri, passeig de l’Estació, carrer Galofre Oller, carretera de Montblanc, El Pati, Estació de bus, plaça del Carme i carrer Balmes. Per altra banda, per tractar la galeruca dels oms (Galarucella luteola) i els escolítids (Scolytus sp.), s’utilitza l’insecticida Sumicidin.

Pel que fa a la caparreta de l’alzina (Kermococcus vermilio) i la caparreta blanca del llorer (Ceroplastes sinensis) s’utilitza oli de parafina. Els indrets a tractar els llorers són el carrer Abat Llort, El Pati, carrers de les Monges, Prat de la Riba, Galofre Oller, barri de Santa Úrsula, i zona del voltant del Centre Cultural. En el cas de les alzines es tracta la carretera de Montblanc, plaça de la Sardana, carrer Sant Francesc, plaça de la Zeta (roure), Centre Cultural i zona esportiva Fornàs.

Aquesta campanya es realitza amb 2-3 tractaments, durant aquesta setmana de maig comença el primer, l’altre tindrà lloc a finals de juny principis de juliol, i l’últim serà entre juliol i agost.

Paral·lelament també s’utilitzen altres mesures per combatre les plagues i malalties, com és descompactar sòl per tal d’oxigenar i així evitar malalties fúngiques; aportar matèria orgànica al sòl per tal d’augmentar la biodiversitat, i adobar per tal d’enfortir les plantes i així evitar encara més les malalties com els aminoàcids, àcids fúlvics i pèptids.

 

VALLS · 21 DE MAIG DE 2021