Aparcaments gratuïts amb motiu de Sant Joan.

Aparcaments gratuïts amb motiu de Sant Joan.

S’habilitarà un terreny com a gran aparcament a la zona del camí de la Moquera i a més seran gratuïts el pàrquing de l’antic Escorxador i totes les zones blaves de Valls.

> La mesura compensarà el tancament de l’aparcament de l’Hort del Carme, nou escenari de Sant Joan que a causa de les mesures Covid acollirà els concerts.

Un terreny a l’entrada de Valls que s’habilitarà com a gran zona d’estacionament i l’aparcament de l’antic Escorxador seran gratuïts entre el 20 i el 27 de juny amb motiu de la festa major de Sant Joan, mentre que del 24 al 27 ho seran també les zones blaves de la ciutat. La mesura compensarà el tancament de l’aparcament de l’Hort del Carme del 20 al 25 de juny, nou escenari que s’habilitarà enguany per Sant Joan ja que les seves majors dimensions permeten garantir la celebració de concerts amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19. A més, l’aparcament del Barri Antic, l’escenari habitual dels concerts en anys anteriors, també romandrà tancat enguany, tot i que només entre el 23 i el 26 de juny i en aquest cas per a les balladetes del seguici cerimonial que s’ha de traslladar en aquest espai en compliment també de les mesures Covid.

Per compensar aquests tancaments, les regidories de Mobilitat i de Cultura i la societat municipal VIAS han arribat a un acord amb els propietaris d’un terreny situat a l’entrada a Valls per la zona del pont del Mas Miquel. En aquest terreny, situat a prop de l’entrada del camí de la Moquera i que ja s’utilitza com aparcament en grans celebracions de ciutat, s’hi podrà aparcar gratuïtament entre el 20 i el 27 de juny. A més, l’aparcament de superfície de l’antic Escorxador i la zona blava del carrer Pantà seran gratuïtes entre aquestes dates. Per últim, entre el 24 i el 27 de juny es podrà aparcar també gratuïtament a les prop d’un miler de zones blaves de tota la ciutat.

L’adequació com a escenaris de Sant Joan dels aparcaments de l’Hort del Carme i del Barri Antic respon a la necessitat d’adaptar els espais de celebració a la normativa per la Covid-19. Així, aquests dos aparcaments com també els altres tres escenaris de Sant Joan -claustre del Carme, el pati de Caritat i el Teatre Principal – permeten la delimitació d’espais, el control d’aforament, d’accés i registre del públic, les distàncies físiques de seguretat entre espectadors i que els assistents romanguin asseguts, a més de les habituals mascaretes i gel hidroalcohòlic.

 

VALLS · 8 DE JUNY DE 2021