L’Ajuntament de Valls aprova una nova línia de 85.000 euros en ajuts extraordinaris a més sectors afectats per la Covid-19

L’Ajuntament de Valls aprova una nova línia de 85.000 euros en ajuts extraordinaris a més sectors afectats per la Covid-19

> Les bases estan adreçades en aquesta ocasió als sectors de la restauració, estètiques, centres de formació no reglada, gimnasos i empreses culturals i de transport col·lectiu de viatgers.

210608Ajuts

L'Ajuntament de Valls ha aprovat una nova línia d'ajuts extraordinaris adreçada a sectors econòmics afectats per les restriccions d'activitat a causa de la Covid-19. La Junta de Govern ha donat llum verda a les bases d'aquesta nova bateria de subvencions que, per un import global de 85.000 euros està adreçada específicament als sectors de la restauració, gimnasos, establiments d'estètica, centres de formació no reglada, empreses culturals i companyies de transport col·lectiu de viatgers que, a causa de les mesures en matèria de salut pública per la Covid-19, es van veure obligades des del passat mes d'octubre a cessar temporalment la seva activitat o limitar-la per les restriccions en la mobilitat de les persones o en la celebració d’actes culturals.

Es podran acollir a aquesta convocatòria extraordinària de subvencions aproximadament uns 180 establiments i empreses, en unes subvencions que s'atorguen per contribuir a pal·liar les pèrdues econòmiques suportades. Així, les empreses de transport col·lectiu de viatgers i les del sector cultural (arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual o d'altres anàlogues), podran rebre una quantia màxima de 1.000 euros, mentre que els bars o restaurants, estètiques, centres de formació no reglada i gimnasos podran percebrefins a 300 euros d’ajuda. Aquestes subvencions municipals són compatibles amb qualsevol altre ajut que pugui atorgar el mateix Ajuntament de Valls o qualsevol altre ens públic o privat.

Quan s'obri la convocatòria per acollir-se als ajuts, previsiblement a partir del mes de juliol un cop es completi el tràmit d'informació pública, es podran presentar les sol·licituds complimentant el formulari que estarà disponible al portal web de l’Ajuntament de Valls (www.valls.cati lliurant-les telemàticament a través de la seu electrònica (https://seu.valls.cat/). A les peticions s’haurà d’adjuntar la següent documentació: formulari de sol·licitud; NIF/NIE del sol·licitant; en cas de ser persona jurídica, el CIF; identificació de l’activitat per a la qual es demana l’ajut; justificants de pagament de despeses vinculades a l’activitat; justificant de titularitat del compte bancari on s’hauria de fer l’ingrés de l’ajut, i declaració responsable.

A mitjans de l'any 2020, en plena pandèmia, l'Ajuntament ja va activar una primera línia d'ajuts urgents per un import global de 160.000 euros, en aquella ocasió per a comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar també en compliment de les restriccions d'activitat per al control de la Covid-19 en la primera onada. En aquella ocasió, els ajuts es van activar ja en favor del comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatges, centres d'ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

També en matèria d'ajuts per les afectacions econòmiques per la Covid-19, l'Ajuntament ha mantingut la gratuïtat de la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants tant per a l'any 2020 com per aquest 2021. A més, com a mesura de suport a famílies i a l'activitat econòmica, s'han congelat la pressió fiscal per aquest exercici en la totalitat de taxes, preus públics i impostos.

VALLS · 8 DE JUNY DE 2021