La Diputació de Tarragona impulsa habitatge d'ús social a Valls

La Diputació de Tarragona impulsa habitatge d'ús social a Valls

> La presidenta Noemí Llauradó visita un edifici que l’ajuntament rehabilita amb el suport de la Diputació i que servirà per allotjar persones en situacions d'emergència.
> Un estudi qualitatiu a Valls, Amposta i Calafell permetrà valorar l'impacte social que suposa la línia d'ajuts de la Diputació per a inversions en habitatges municipals.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el diputat de la Diputació i regidor de Valls, Jordi Cartanyà, i el regidor d’Habitatge de Valls, Ramon Font, han visitat aquest dimarts a la tarda l’edifici del carrer del Carme de Valls que l'Ajuntament rehabilita per convertir-lo en habitatge d’ús social. La reforma compta amb el suport de la Diputació, que hi col·labora a través de la seva línia de subvencions per a inversions en habitatges municipals. L’immoble, de titularitat municipal, estarà enllestit la setmana vinent i permetrà donar una solució a persones que es trobin en una situació d'emergència.

L’edifici compta amb tres pisos de 35 metres quadrats i una zona amb espais comuns. Les obres de rehabilitació han tingut un cost de 106.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n'ha aportat 30.000. «Per a nosaltres, aquesta actuació és especialment significativa perquè, a través de la cooperació municipal, ens endinsem en les polítiques socials, un dels reptes pendents de la Diputació ja que no disposa de competències directes. En moments com aquests, però, és necessari trobar solucions per donar resposta a problemàtiques socials com la de l’habitatge», ha assegurat Noemí Llauradó durant la visita. Per la seva banda, Jordi Cartanyà ha explicat que “amb actuacions com aquesta i d’altres que estem encarrilant a tota la ciutat, a més de fomentar la rehabilitació, estem desplegant una política decidida per garantir, en tots els àmbits i tipologies, el dret a l’habitatge del conjunt de la població”.

 

VALLS · 8 DE JUNY DE 2021