Un enlairament en globus per admirar l'sky line de Valls, principal novetat de l'estiu actiu del Centre Cívic i Vallsjove

Un enlairament en globus per admirar l'sky line de Valls, principal novetat de l'estiu actiu del Centre Cívic i Vallsjove

>La vuitena edició de l'Estiu Actiu se celebrarà entre l'1 i el 23 de juliol amb un total de 25 propostes

>Les inscripcions s'obriran a partir del dilluns 28 de juny a les dependències del Centre Cívic

>Enguany les activitats del programa tornaran a ser de format reduït a causa de les limitacions de la represa per la pandèmia

210616PorgramaEstiuActiu

CONSULTEU EL PROGRAMA

Aquest mes de juliol, la regidoria d'Acció Cívica i Joventut organitza la vuitena edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que es desplegarà de l'1 al 23 de juliol a Valls. Amb aquesta iniciativa es vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat, especialment, en localitzacions del Centre Històric.

Una de les principals novetats de la programació d'aquest any és “Enlaira't”, que es realitzarà el divendres 16 de juliol, de 20 a 22 h a l'Era de batre (Tomb del Balcó) on les persones podran enlairar-se amb globus i admirar l'sky line de la ciutat a vista d'ocell. Una altra de les activitats destacades de l'edició d'aquest any és el Tast de Vermut organitzat pel Magatzem del Vermut, que reprèn així una nova edició, i que l'any passat no es va poder realitzar. D'altres activitats d'èxit com el taller de pintura mural a càrrec de l'artista vallenca Berta Artigal destinat al públic infantil també es repetirà en aquesta nova edició de l'Estiu Actiu.

L’Estiu Actiu d’aquest 2021 compta amb un total de 25 propostes d'activitats dividides en diferents categories: càpsules formatives (13 tallers), pinzellades tecnològiques i digitals (2 tallers), Descobrim Valls (6 activitats) i Viu l'estiu al carrer! (4 activitats). Es tracta d'una programació oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci i culturals pretén generar un espai de trobada i de participació. En aquesta edició però, a causa de les limitacions imposades per la pandèmia de la Covid-19, s'han hagut d’adaptar les activitats per a grups reduïts i s’ha procurat que la major part de l’oferta sigui gratuïta per fer-la accessible al conjunt de la població.

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu una molt bona acollida de públic. La visita nocturna al cementiri, a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP, la ruta pel Call Jueu, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. A més, es mantenen la ruta guiada de llegendes i contalles pel Centre Històric de la ciutat i la visita guiada sobre els personatges il·lustres de Valls, també a càrrec de l'historiador local Àngel Gasol. Es tracta d’un conjunt d'activitats que pretenen acostar els vallencs i vallenques, a la història de la ciutat i a la descoberta del patrimoni local, moltes vegades desconegut. En aquesta edició, com a novetat, en col·laboració amb l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme, s'incorporen dues noves rutes: “Històries amagades entre els murs sagrats” i “El cistell de la Candela”. 

Algunes de les activitats que tindran continuïtat en aquesta edició són el torneig “Escac i mat” que enguany arriba a la seva setena edició, organitzat pel Club Escacs Valls i VallsJove, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp i el Patronat d'Esports. Es manté, així mateix, l'Espai de jocs, dinamitzat per l'associació vallenca As. en la Manga, que agrupa persones vinculades al món dels jocs de taula, rol i de cartes. Amb aquest espai es vol promoure la pràctica dels jocs de taula que gaudeixen actualment d'un bon estat de salut, en aquesta ocasió a través dels jocs de l'empresa valenciana Zombi Paella.

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions s'iniciarà el proper dilluns 28 de juny i, en el cas de les activitats de pagament, s’hauran de fer presencialment a les dependències del Centre Cívic (c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores). Per les activitats gratuïtes les inscripcions es faran de manera virtual, a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats gratuïtes. Les activitats es desenvoluparan seguint les mesures de control i higièniques que es determinin en cada moment.

L’Estiu Actiu és un programa organitzat des del Centre Cívic, amb la participació del servei municipal de Joventut VallsJove, i que compta amb la col·laboració d’entitats, empreses i serveis de la ciutat com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Grup de Teatre Principal, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, el Patronat d'Esports, la regidoria d'Ensenyament, la Plataforma per la Llengua i l'Associació Islàmica de Valls. Així mateix, la pràctica totalitat de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat i comarca.

210617AcciCvica 

VALLS · 16 DE JUNY DE 2021