«Florits. Art al Barri» continua amb el format de la darrera edició. Un gran mural a càrrec d’artistes convidats i una intervenció duta a terme per artistes locals

«Florits. Art al Barri» continua amb el format de la darrera edició. Un gran mural a càrrec d’artistes convidats i una intervenció duta a terme per artistes locals

La Mostra d’Intervencions Artístiques, després de l’èxit de la darrera edició, segueix apostant per dues obres que quedaran de forma permanent al Barri Antic de Valls.

210707Florits

La Mostra d’Intervencions Artístiques “Florits. Art al Barri”, que organitza l'Associació Barri Antic de Valls, amb el suport de l'Ajuntament de Valls i que es celebrarà l’11 de juliol, es consolida i enguany, després de la parada obligada de l’any passat, celebra la seva 5a edició que segueix el mateix format que la darrera edició celebrada el 2019. En aquesta edició les intervencions quedaran de forma permanent en dos espais del Barri Antic. 

Els artistes convidats d’aquest any són Alba Fabre Sacristán i Antonio Valadés que estan pintant un mural de grans dimensions al carrer Sant Pere (davant la Biblioteca). Amb aquest mural es vol fer un homenatge a les dones i nenes vallenques treballadores del tèxtil. El mural està basat en una fotografia antiga feta a l’antiga fàbrica Ca Padró situada al mateix carrer Sant Pere. Per altra banda els artistes locals multidisciplinars Xavier Cendrós i Medir Cucurull amb la col·laboració d’algunes veïnes tenen previst realitzar la intervenció al carrer Peixateria.

Alba Fabre Sacristán (Barcelona, 1994). És pintora i muralista. La seva obra es centra en l'anàlisi, reproduït en una pintura normalment figurativa amb un estil proper al impressionisme. Alba utilitza dels coneixements de la tècnica clàssica de la pintura però també es poden apreciar influències del camp de la fotografia i l’escultura. 

En el muralisme es troben també totes aquestes influències i es pot apreciar com la seva pintura és més propera a la pintura de llenç. Actualment treballa en el seu estudi creant obra personal, com a professora a la Barcelona Academy of Art i realitzant murals.

Antonio Valadés (Badajoz, 1986). Estudia Belles Arts a la Universitat de Salamanca, especialitzant-se en disseny. Posteriorment ingressa a la Barcelona Academy of Art, on un cop completat el programa de dibuix i pintura tradicional, passa a formar part de l'staff de professors. Després d'una breu experiència com a docent en l'Academy of Art Germany, torna a Catalunya per desenvolupar la seva obra personal. Interessat des de sempre en la figura humana, tracta d'explorar les possibilitats expressives i dinàmiques del llenguatge figuratiu que suggereixen el caràcter abstracte de tota composició.

L’Associació del Barri Antic de Valls, des de la seva represa fa uns 7 anys, ha estat treballant per dignificar l'espai públic i omplir-lo de vida de forma permanent, donar a conèixer el llegat històric, reivindicar la necessitat d'invertir en el barri, etc. Amb aquesta iniciativa de FLORITS es vol treballar per difondre una imatge positiva del barri a tota la ciutadania, partint de l’art com a eix dinamitzador. A més de les intervencions, l’11 de juliol “Florits. Art al Barri”, en aquesta edició limitada per la pandèmia, ha preparat una ruta de dones treballadores a càrrec d’Aïda Sánchez, un taller de dansa i moviment per dones a càrrec d’Elisenda Nadal i el taller ‘Teixint com les teixidores’. A continuació es farà la inauguració del mural i un vermut amb l’actuació musical de la mitja cobla Set Vetes.

L’objectiu de l’Associació del Barri Antic de Valls des de la seva represa l’any 2015 amb aquesta iniciativa és treballar per difondre una imatge positiva del barri a tota la ciutadania, partint de l’art com a eix dinamitzador.

210707FloritsCartell

VALLS · 7 DE JULIOL DE 2021