Els Teatres de Valls obren la primavera amb un cartell d'estrenes amb la comèdia i la música com a protagonistes

Els Teatres de Valls obren la primavera amb un cartell d'estrenes amb la comèdia i la música com a protagonistes

> Àngels Gonyalons, Marta Marco, Roger Coma, Abel Folk i Joel Joan, alguns dels artistes de la nova programació

> 20 joves intèrprets del Camp de Tarragona reversionen el musical "Grease" en el seu 50è aniversari

> L'espectacle de dansa comunitària "Dones. El barri balla" estrenat per Decennals puja també a l'escenari del Principal en la nova temporada

> La programació per a públics familiars arriba amb les noves propostes de les companyies La Baldufa, engruna Teatre i Anna Roca

> La venda dels espectacles en abonament s'inicia el 21 de març i totes les entrades es posen a la venda el 24 de març

220315Teatres

Els Teatres de Valls estrenen la nova temporada de la primavera cultural amb una programació en la que sobresurten tres de les principals comèdies de la cartellera teatral a Catalunya, amb «Teràpia Integral» (2 d’abril), «Les irresponsables» dirigides per Sílvia Munt (14 de maig) i «El gran comediant» (22 de juny). La música, amb «Grease» (1 de maig) reversionat per 20 joves intèrprets del Camp de Tarragona i amb la vallenca Maria Jacobs de coach, el concert de commemoració del centenari de la mort del compositor Felip Pedrell (26 de maig), la proposta de dansa comunitària «Dones. El barri balla» i els muntatges per a públic familiar completen la programació. El pròxim dilluns 21 de març, a les 10 del matí, els Teatres de Valls posen a la venda on line i a taquilles els abonaments dels seus espectacles per aquesta nova temporada cultural de primavera. 

L’escenari del Centre Cultural aixecarà el teló dissabte 2 d’abril amb el primer dels espectacles inclosos en l’abonament: «Teràpia integral» es converteix en una comèdia irreverent que acaba transformant un curs per aprendre a fer pa en tota una reflexió sobre la necessitat de trobar sentit a les vides caòtiques dels protagonistes. En una societat que presumeix d’haver matat la religió però que busca obsessivament tenir fe en alguna cosa, Roger Coma, Abel Folk, Àngels Gonyalons i Andrea Ros seran els que se sotmetran a aquesta particular teràpia.

El següent espectacle inclòs en l’abonament portarà al Centre Cultural a unes particulars «Irresponsables», dissabte 14 de maig, una comèdia d’embolics amb un repartiment de luxe format per Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas dirigides per a l’ocasió per Sílvia Munt. Una comèdia en femení, que escala minut a minut en un corrent d’emocions que a les tres protagonistes se’ls hi acabarà escapant de les mans. Tota una reflexió sobre com fer realitat les nostres fantasies i fins on som capaços d’arribar per ajudar a una amiga.

Finalment l’últim espectacle dels abonaments serà «El gran comediant» el dimecres 22 de juny en el marc de la Festa Major de Sant Joan. Es tracta d’una divertida comèdia amb Joel Joan i Xavi Mira com a caps de cartell i en la que també es posaran a prova el valor de l’amistat. En Llorenç i l’Ernest són amics de tota la vida. Tots dos van decidir fa molt de temps que volien ser actors, però han tingut trajectòries desiguals. Mentre que el Llorenç ha vist com la seva fama creixia, l’Ernest no se n’acaba de sortir. Quan finalment, als 50 anys, l’Ernest decideix llançar la tovallola, en Llorenç li etziba un discurs motivador digne dels millors coaches d’autoajuda i fa que l’Ernest doni un gir radical a la seva vida, fent que la compassió del Llorenç pel seu amic es transformi en una gelosia incontrolable. A partir d’aquell moment, el Llorenç farà tot el que pugui per sabotejar l’èxit del seu gran amic. Després de l’èxit de la seva darrera producció, Escape Room, torna el tàndem a la direcció de Joel Joan i Héctor Claramunt amb una comèdia sobre l’èxit, la gelosia i l’amistat. 

 

Dansa comunitària, el musical Grease i el Trio Pedrell

La programació teatral també presenta «Dones. El Barri balla», el muntatge que es va estrenar per les Festes Decennals 21+1 i que, en aquesta ocasió, puja a l’escenari del Principal el 30 d’abril per commemorar el Dia de la Dansa. «Dones» és un espectacle de creació col·lectiva, dirigit per la ballarina vallenca Elisenda Nadal, que reuneix a dones de diferents generacions relacionades directa o indirectament amb Valls i provinents de diferents barris. Un procés creatiu de dansa per explorar, per iniciar un viatge per les nostres experiències, del què hem viscut, de qui som i què volem, a través del moviment, la veu, l’espai sonor, el text i el silenci.

La nova programació dels Teatres de Valls commemorarà el 50è aniversari de «Grease» (1 de maig), amb una reversió del musical que comptarà amb 20 joves intèrprets del Camp de Tarragona que han tingut a la vallenca Maria Jacobs com a coach vocal. L’adaptació i la direcció ha anat a càrrec de Martí Guarch, en una nova versió per reviure les aventures dels seus protagonistes i molt rock’n roll. 

El dijous 26 de maig el protagonisme serà el Trio Pedrell que interpretarà peces de Mendelssohn, Robert Gerhard i Felip Pedrell. El concert l’organitzen els Amics de la Música de Valls i les Joventuts Musicals de l’Alt Camp en commemoració del centenari de la mort del compositor Felip Pedrell.

 

Programació familiar 

D’altra banda, tres espectacles de públic familiar per a les tardes dels dissabtes, amb les reconegudes companyies La Baldufa, Engruna Teatre i Anna Roca, que configuren l’abonament familiar de la nova temporada. Dissabte 9 d’abril s’obrirà la temporada amb l’espectacle «La faula de l’esquirol» que la companyia La baldufa portarà al Teatre Principal. Un espectacle que, ens farà reflexionar sobre el món en què vivim de la mà d’un eriçó, esquerp i protector, i un esquirol, amable i trapella, amb els que aprendrem els valors de la convivència i el compartir.

La programació familiar seguirà dissabte 7 de maig amb el teatre de titelles «Sopa de pedres» de la mà d’Engruna Teatre. L’obra narra la història d’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel enlloc de volar-hi estels un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot però no volen compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència donarà una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.

El cicle familiar finalitzarà dissabte 4 de juny amb l’obra «Valentina Quàntica», d’Anna Roca. Un espectacle que pot ensenyar més coses de les que creiem. Per què, si vivim en una societat que procura per la igualtat d’homes i dones, hi ha tan poques científiques reconegudes? Per què tenim tantes curiositats sense resposta? Per què és tan fascinant el món en el que vivim? Si vols resoldre aquestes qüestions, si ets dels que la curiositat et surt per les orelles o simplement tens ganes de descobrir allò que li passa pel cap a la Valentina, entra al seu laboratori i deixa’t sorprendre.

 

Venda d’entrades 

La venda on line és a través de www.valls.cat, i la presencial a taquilles del Teatre Principal. Les taquilles ofereixen un horari especial del dilluns 21 de març fins al dimarts 5 d’abril, de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Amb excepció del dia 21 de març, coincidint amb l’inici de la venda dels abonaments, i dijous 24 de març, que comença la venda de totes les entrades, en aquests casos, les taquilles obriran portes a les 10 hores. A partir del dimecres 6 d’abril i fins al divendres 17 de junyes reprendrà l’horari habitual de les taquilles, dimecres no festius de 18 a 21 hores i divendres no festius de 12 a 13:30 hores.

 

> Consultar la programació Teatres de Valls

Dissabte 2 d’abril. 20 h. Centre Cultural / Espectacle en abonament

Teatre

TERÀPIA INTEGRAL

Tres persones s’apunten a un curs per fer pa que els canviarà la vida

En què creiem quan creiem que no creiem?

Direcció i autoria: Cristina Clemente i Marc Angelet

Intèrprets: Roger Coma, Abel Folk, Àngels Gonyalons i Andrea Ros

220315Terpia

 

Dissabte 30 d’abril. 20 h. Teatre Principal / Dia de la dansa / Territori Creatiu Vallenc 

Dansa

EL BARRI BALLA: DONES

Direcció: Elisenda Nadal

Intèrprets: Cristina Lozano, Marta Ruiz, Cristina Rodon, Irene Físico, Úrsula Lluveras, Ada Ciuró, Aloma Segalà, Ana Maria Rius, Rosa Clara Català, Txon Bastida, Dolors Bellmunt, Lina Pàmies, Susana Moreno, Sió Montserrat, Elo Miralles i les Lulalum. Vestuari: Aida Plassa

220315EL BARRI BALLAdansa 941A9589

 

Diumenge 1 de maig. 18 h. Teatre Principal / Territori Creatiu Vallenc / ESTRENA

Teatre Musical

GREASE, EL MUSICAL

El musical amb més gomina i purpurina de la història

Adaptació i direcció: Martí Guarch

Coach vocal: Maria Jacobs

Intèrprets: més de 20 intèrprets del Camp de Tarragona a escena

220315GREASE

 

Dissabte 14 de maig. 20 h. Centre Cultural Espectacle en abonament

Teatre

LES IRRESPONSABLES

Fins on series capaç d’arribar per ajudar una amiga? Una comèdia d’embolics amb un repartiment de luxe

Direcció: Sílvia Munt

Autoria: Javier Daulte

Intèrprets: Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas

220315Irresponsables

 

Dijous 26 de maig. 20 h. Teatre Principal

Música

TRIO PEDRELL

Trios de Mendelssohn, Pedrell i Gerhard

Concert en commemoració del centenari de la mort de Felip Pedrell

Organitza Amics de la Música de Valls / Joventuts Musicals de l’Alt Camp

220315Foto collage Trio Pedrell

 

Dimecres 22 de juny. 20 h. Centre Cultural / Espectacle en abonament / Festa Major de St Joan

Teatre

EL GRAN COMEDIANT

Una divertida comèdia que posarà a prova l’amistat entre dos actors

Autoria: Joel Joan i Héctor Claramunt

Direcció: Joel Joan

Intèrprets: Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Àfrica Alonso i Eduard Muntada

220315EL GRAN COMEDIANT

 

EL PRINCIPAL FAMILIAR

 

Dissabte 9 d’abril . 18 h . Teatre Principal / Abonament Familiar

Teatre

La Baldufa

LA FAULA DE L’ESQUIROL

Un espectacle que ens farà reflexionar sobre el món en què vivim

Copresentat amb la Baldufa Teatre

Autoria: Jokin Oregi i La Baldufa

Direcció: Jokin Oregi

220315Baldufa

 

Dissabte 7 de maig. 18 h. Teatre Principal / Abonament Familiar

Titelles

Engruna Teatre

SOPA DE PEDRES

Les pedres es poden convertir en oportunitats

Copresentat amb Engruna Teatre

Direcció: Mireia Fernánadez

Intèrprets: Anna Farriol i Júlia Santacana

220315pedres

Dissabte 4 de juny. 18 h. Teatre Principal / Abonament Familiar

Ciència

Anna Roca

VALENTINA QUÀNTICA

Perquè un espectacle pot ensenyar-te més coses de les que creus!

Copresentat amb Cia Anna Roca

Autoria i Direcció: Anna Roca

Intèrprets: Anna Aumatell i Raúl Martínez

 

SERVEI EDUCATIU

Per als centres d’ensenyament

28, 29 i 31 de març

Teatre Principal / Visites teatralitzades

GRUP DEL TEATRE PRINCIPAL

LES BAMBOLINES DEL TEATRE PRINCIPAL

Recomanat per alumnes de 4t de primària

Saps què amaga el Teatre Principal? I com es crea un espectacle teatral? Els mateixos actors i treballadors del Teatre acompanyen als més menuts i els ajuden a descobrir tots els secrets i històries en una visita entretinguda i alhora pedagògica

Reserves: Regidoria d’Ensenyament 977 63 60 04. Gratuït

220315Bambolines 2021

 

6 de maig

Teatre Principal

AUDICIONS DE JAZZ AMB LA STROMBOLI JAZZ BAND

Dirigit per alumnes de 6è de primària

Recorregut musical per descobrir i apropar la música dixie als alumnes de cicle superior de primària.

Reserves: Regidoria d’Ensenyament 977 63 60 04. Gratuït

 

VALLS · 15 DE MARÇ DE 2022