Presentació de l’estudi sobre coneixement i percepció del fet casteller, el 14 de juny

Presentació de l’estudi sobre coneixement i percepció del fet casteller, el 14 de juny

>Obre una línia d’activitats conjuntes entre el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i el Museu Casteller de Catalunya

Quants catalans han vist una actuació castellera en directe? Pensen que és una activitat que va a més? I aquestes respostes canvien en funció d’on viuen o a quin partit polític voten? Aquestes són algunes de les preguntes a les que respon l’estudi sobre coneixement i percepció del fet casteller que el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) ha realitzat a partir del Baròmetre 1071 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya i que es presentarà el divendres dia 14 de juny al Museu Casteller de Catalunya, a Valls. 

Amb aquesta presentació es donarà el tret de sortida a la col·laboració entre el Museu i el CEPAC, en el marc del programa “Cultura Viva” que impulsa l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat, al què pertanyen les dues entitats. L’acte començarà a les 18:30 amb la introducció de Míriam Mariné, directora del museu, i el treball serà presentat per Miquel Botella, vicepresident del CEPAC, Jordi Muñoz, director del CEO, i Francesc Valls, doctor en Sociologia i responsable de l’anàlisi. L’entrada és lliure. 

L’any 2007 la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va encarregar una gran enquesta sobre el coneixement i la percepció dels castells en la població catalana. Transcorreguts més de 15 anys, des del CEPAC es va considerar que valia la pena actualitzar aquests resultats. Això ha estat possible gràcies a la complicitat del CEO, que va incloure algunes preguntes en aquesta línia en una de les seves enquestes regulars, realitzada la tardor passada. Francesc Valls, membre del CEPAC, ha estat l’encarregat de fer l’anàlisi en profunditat d’aquestes dades, interpretades també en base a d’altres variables com ara edat, gènere, posicionament ideològic, etc.; així com la comparació amb els resultats de 2007. 

El CEPAC i el Museu Casteller de Catalunya volen donar continuïtat a aquesta col·laboració en forma de cicle de presentacions de resultats de recerques sobre el món casteller. La previsió és que a la tardor se’n pugui celebrar la segona. 

 

VALLS · 23 DE MAIG DE 2024