El Museu Casteller de Catalunya llança noves audioguies per millorar l’experiència dels visitants

El Museu Casteller de Catalunya llança noves audioguies per millorar l’experiència dels visitants

Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya estrena aquest divendres 5 de juliol les noves audioguies multilingües que enriquiran l'experiència dels visitants. Aquesta nova iniciativa permetrà als usuaris explorar el museu i aprofundir en la història i tradicions dels castells a través d'una visita autoguiada en set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i portuguès.

Una experiència immersiva per a tothom

Les noves audioguies han estat dissenyades amb l'objectiu de proporcionar una experiència immersiva i educativa a tots els visitants, independentment de la seva llengua d'origen. Cada audioguia ofereix una narració detallada i atractiva dels diferents espais i exposicions del museu, permetent als visitants comprendre millor la importància cultural i històrica dels castells, així com les tècniques i valors que hi ha darrere d'aquesta tradició única.

Idiomes disponibles

Les audioguies estan disponibles en set idiomes diferents per garantir que el museu sigui accessible a un públic internacional. Els idiomes disponibles són:

- Català

- Castellà

- Anglès

- Francès

- Italià

- Portuguès

- Alemany

Funcionalitats i accessibilitat

Les audioguies són fàcils d'usar i estan disponibles per a tots els visitants del museu. Cada audioguia està equipada amb una interfície intuïtiva que permet als usuaris seleccionar l'idioma desitjat i seguir una ruta autoguiada per les diferents sales i exposicions. Les audioguies estan disponibles a la recepció del museu i es poden llogar per un preu de 3€. Els visitants també tenen l’opció d’adquirir un codi QR que permet fer una visita guiada amb el seu propi telèfon mòbil i que es pot fer servir un cop finalitza la visita al museu per tal d’ampliar els coneixements. 

Un recorregut personalitzat

Amb l'ús de les audioguies, els visitants poden gaudir d'un recorregut personalitzat que s'adapta al seu ritme i interessos. La narració ofereix informació detallada sobre els objectes i exposicions més destacats, així com curiositats i anècdotes que fan que la visita sigui encara més enriquidora. A més, les audioguies permeten als usuaris pausar i reprendre la narració en qualsevol moment, oferint una gran flexibilitat.

Potenciant la comprensió i apreciació dels castells

El Museu Casteller de Catalunya té com a missió preservar i difondre la tradició castellera, reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la introducció de les noves audioguies, el museu vol potenciar la comprensió i apreciació d'aquesta tradició entre els visitants locals i internacionals. Les audioguies proporcionen un context històric i cultural que ajuda els visitants a entendre millor els valors de col·laboració, esforç i comunitat que defineixen els castells.

Visites escolars i grups

A més dels visitants individuals, les noves audioguies són una eina valuosa per a les visites escolars i grups organitzats. Els professors i guies turístics poden utilitzar les audioguies per complementar les seves explicacions, oferint als estudiants i membres del grup una experiència d'aprenentatge interactiva i dinàmica. Les audioguies també permeten als grups explorar el museu de manera més eficient, garantint que tothom pugui seguir la visita al seu propi ritme.

Sobre el Museu Casteller de Catalunya

El Museu Casteller de Catalunya està situat a Valls, la capital de l'Alt Camp i el bressol dels castells, i s’ha aixecat amb l’impuls de l’Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El museu ofereix una visió completa de la tradició castellera, des dels seus orígens fins a l'actualitat, a través d'exposicions interactives, audiovisuals i objectes històrics. El museu té com a objectiu preservar i difondre els valors dels castells, promoure la seva pràctica i fomentar el coneixement d'aquesta tradició única entre el públic general. El projecte ha permès crear un centre museístic, d’experiències singular i innovador al cor del Centre Històric i a tocar de l’emblemàtica plaça del Blat, Km0 del fet casteller. Al nou Museu Casteller el visitant pot sentir i viure les emocions dels castells i descobrir a la vegada els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més de dos segles d’història i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.