S’obre el període de sol·licitud d’ajudes per a estudis postobligatoris per al curs 2024-2025

S’obre el període de sol·licitud d’ajudes per a estudis postobligatoris per al curs 2024-2025

La convocatòria d’aquesta línia de beques que promou Càritas i la Fundació Ciutat de Valls amb la col·laboració de l’Ajuntament es realitzarà els mesos de juliol i setembre

> Consulteu les bases

Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament (a través de les regidories d’Acció Social i Comunitària, d’Acció Cívica i d’Educació) convoquen una nova edició de les ajudes per a estudis postobligatoris. Enguany s'arribarà a l’onzena convocatòria, resultat del treball conjunt entre entitats del municipi i el consistori vallenc.

El sistema de sol·licitud de beques es realitzarà en convocatòria única en el període comprès entre l’1 i el 26 de juliol i del 2 al 27 de setembre a les oficines de VallsJove (carrer de St. Pere, 2). Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament l'alumnat que realitzi estudis postobligatoris durant el curs 2024/2025, que inclou el Batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral. 

240703INFOGRAFIA ajutspostobligatoris

L'obtenció de les ajudes tenen en compte la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic de l'alumnat per tal de premiar els/les joves que han aprovat tot el curs acadèmic anterior. A causa de la creixent demana dels ajuts els darrers anys, el pressupost s’ha anat ampliant fins a arribar als15.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar més d’una cinquantena d’alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de desplaçament.

Les sol·licituds s’han de presentar a l'oficina del servei de Joventut: carrer de St. Pere, 2, despatx de la primera planta, de dilluns a divendres de 10h a 14 hores (durant el mes de juliol) i també els dimarts i dimecres de 17 a 19 h durant el mes de setembre. Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascudes a partir de l'1 de gener de 1999, que el curs 2024/25 es matriculin en estudis de batxillerat o formació professional (cicles formatius de grau mitjà o cicles formatius de grau superior).

VALLS · 3 DE JULIOL DE 2024