Acte de lliurament dels Premis Dolors Vives

Acte de lliurament dels Premis Dolors Vives

Acte de lliurament dels Premis Dolors Vives

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Valls ha acollit aquest vespre el lliurament de Premis Dolors Vives Rodon, en un acte que ha comptat amb la participació del nebot d’aquesta aviadora pionera, Pere Joan Alsina, de l’alcalde de Valls, Albert Batet, i la regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, Núria Gavarró. Durant l'acte s'ha premiat el treball 'L'evolució de la llei de l'avortament' de Noèlia Serrano de l'Institut Narcís Oller i 'Actuem contra la violència de gènere' de Núria Pascual, Laura Palau, Marina Tondo i Judith Ujaque de l'escola Claret.

Aquests premis, que reben el nom de la pilot nascuda a Valls l’any 1909 i pionera de l’aviació, tenen com objectiu potenciar la incorporació de la perspectiva de gènere i de l'estudi de les dones a la formació i la recerca tot promovent i donant difusió a la investigació de les dones i/o sobre les dones, per tal d'afavorir la igualtat de gènere. Aquest objectiu s'emmarca dins d'una de les línies de treball principals del Pla de Polítiques de Dones i d'Igualtat de Valls actualment vigent. Aquests premis estan impulsats per la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament de Valls amb la col·laboració de la regidoria de Joventut.

'L'evolució de la llei de l'avortament' de Noèlia Serrano de l'Institut Narcís Oller ha estat escollida com la guanyadora dels treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior de centres de secundària de Valls, durant el curs acadèmic 2015-2016. El treball ha obtingut 118 punts i ha estat premiat amb una aportació de 290 euros. El segon premi ha estat atorgat a Júlia Gago de l'Institut Serra de Miramar amb el treball 'Néixer dona a l'època franquista', amb una puntuació de 109 punts i una dotació econòmica de 200 euros. El jurat ha estat format per Núria Gavarró, regidora d'Igualtat, Rosa Secall, tècnica ensenyament de l'Ajuntament de Valls, Reyes Fuella, tècnica del SIAD de l'Ajuntament de Valls, Montserrat Gutiérrez, membre del Consell Consultiu de Dones de Valls, Marisol Ignacio, membre del Consell consultiu de Dones de Valls i Encarnació Mestres, membre del Consell Consultiu de Dones de Valls.

En la categoria d' activitats de diferent format, el treball 'Actuem contra la violència de gènere' de Núria Pascual, Laura Palau, Marina Tondo i Judith Ujaque de l'escola Claret ha obtingut el primer premi amb 75 punts i una dotació económica de 290 euros. D'altra banda, el grup de Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social de l'Institut Narcís Oller s'ha endut el segon premi amb el seu treball 'Mites que canten'. Aquest ha obtingut 72 punts i una dotació económica de 200 euros. Els membres del jurat Núria Gavarró, regidora d'Igualtat, Rosa Secall Marzà, tècnica ensenyament de l'Ajuntament de Valls, Reyes Fuella, tècnica del SIAD de l'Ajuntament de Valls, Montserrat Gutiérrez Perea, membre del Consell Consultiu de Dones de Valls i Marisol Ignació Rabaz, membre del Consell Consultiu de Dones de Valls.