Via Pública va resoldre el 2016 el 90% de les peticions de les associacions de veïns en millores als barris

Via Pública va resoldre el 2016 el 90% de les peticions de les associacions de veïns en millores als barris

Via Pública va resoldre el 2016 el 90% de les peticions de les associacions de veïns en millores als barris

> Els Serveis de Manteniment han realitzat 481 actuacions als carrers i barris de la ciutat

> En un any, s'han eliminat 23 barreres arquitectòniques, s'han asfaltat 11.364 m2 de carrers i s'han renovat prop de 2.832 m2 de voreres a tota la ciutat

La regidoria de Via Pública va realitzar l'any 2016 un total de 481 actuacions de manteniment de carrers, places i barris de la ciutat. Entre aquestes obres destaca la renovació de 2.832 m2 de voreres per millorar la seguretat i confortabilitat dels vianants i l'asfalt de 11.364 m2 del ferm d'alguns dels carrers de la ciutat.

Entre les obres de manteniment, sobresurten les realitzades a petició de les associacions de veïns dels diferents barris de Valls. En aquest sentit, a través del contacte directe i periòdic que es manté des de l’Ajuntament amb les associacions i les assemblees amb els mateixos veïns, les entitats van presentar l’any passat 426 propostes, de les quals l’Ajuntament en va atendre un total de 382, el que representa un 90% de grau de compliment, lleugerament superior al 87% de l’any 2015. En conjunt, l’Ajuntament ha reforçat les actuacions als barris ja que les 382 peticions executades el 2016, suposen un increment del 70% respecte l’any anterior.

La majoria de les actuacions als barris i a la resta de la ciutat fan referència a la millora de voreres, senyalització, jardineria i també renovació del ferm de carrers. Un dels punts principals és l’eliminació de barreres arquitectòniques. Durant l’any 2016 es van rebaixar 23 voreres per facilitar el pas de vianants amb problemes de mobilitat. Així, en només dos anys, s’han eliminat un total de 50 barreres arquitectòniques a la ciutat, un treball que continuarà durant aquest any 2017 en altres punts de la ciutat, entre ells els del passeig de l’Estació o al Barri de les Comarques.

A més de les obres de manteniment de la via pública, durant el 2016 també s’han executat projectes integrals de renovació i millora de carrers, amb la reforma urbanística completa i modernització de serveis públic a tot el Call Jueu o les que s’estan realitzant en l’actualitat en carrers del Barri Antic com Sant Oleguer, la Verdura, Peixateria, Forn Nou i Espardenyers. El 2016 també es van executar les obres de millora del ferm de diversos trams de les muralles, en aquest cas una actuació executada pel Ministeri de Foment d’acord amb l’Ajuntament.

El balanç també inclou actuacions al polígon industrial de Valls, en concret l’execució d’obres de manteniment com la millora de voreres en diversos punts o l’asfaltat d’alguns trams dels carrils laterals de la carretera del Pla, entre d’altres. Per a l’any 2017 es mantindran obres al polígon, segons el que s’ha acordat en les reunions que mantenen Ajuntament, Associació d’Empresaris del Polígon i Cambra de Comerç per la millora de la zona industrial. Així, per a l’any 2017 es destinaran 100.000 euros en obres com l’asfaltat d’un tram del carrer Artesans o les que realitzaran treballadors dels serveis municipals dedicats exclusivament al manteniment del polígon.

A la zona urbana de la ciutat, a més de les actuacions de manteniment, per al 2017 s’han programat altres inversions en la millora de la via pública. En aquest sentit, s’ha previst la millora de voreres de les entrades a Valls per les carreteres del Pla i de Barcelona (250.000 euros), la reforma del carrer Jacint Verdaguer (99.000 euros) i també s’iniciarà la redacció del projecte de renovació del passeig dels Caputxins.

14 de febrer de 2017