El Museu de Valls celebrarà el Dia Internacional i la Nit dels Museus amb una visita comentada i un concert nocturn

El Museu de Valls celebrarà el Dia Internacional i la Nit dels Museus amb una visita comentada i un concert nocturn

> El museu se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, el proper dijous 18 de maig, amb una visita comentada a l'exposició «Jaume Mercadé. Els llocs pintats»

> L'obertura en horari nocturn i un concert de violoncels marcaran la proposta pel dissabte 20 de maig durant la Nit dels Museus

El Museu de Valls ha preparat un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional dels Museus, el proper dijous 18 de maig, amb una visita comentada a les 19.30 hores. Pel que fa a la Nit dels Museus, aquesta tindrà lloc el dissabte 20 de maig quan el museu obri portes, de manera excepcional, des de les 17h i fins les 24h. Serà cap a les 22h quan tindrà lloc una proposta paral·lela a l'exposició commemorativa dels 50 anys de la mort de Jaume Mercadé, amb un concert de violoncels de la Camerata Eduard Toldrà, que posarà les notes a melodies de Robert Gerhard, Pau Casals o Maurice Ravel, entre d'altres autors. La proposta ha estat organitzada pel Museu de Valls en el marc d'una campanya coordinada entre els diferents museus del territori i compta amb la col·laboració dels Amics de la Música de Valls. Durant tota la tarda i nit es podrà visitar ininterrompudament l'exposició «Jaume Mercadé. Els llocs pintats».

Tots els actes de les dues jornades són de caràcter gratuït i d'accés lliure:
- Dijous 18 de maig, 19.30h: Visita comentada a l'exposició «Jaume Mercadé. Els llocs pintats».
- Dissabte 20 de maig, de 17h a 24h: Obertura nocturna. A les 22h: Concert a l'entorn de Jaume Mercadé amb els Violoncels de la Camerata Eduard Toldrà.

El Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any arreu del món el dia 18 de maig, des de l'any 1977, i està organitzat pel Consell Internacional de Museus. Es tracta d'una jornada on els centres expositius obren les seves portes de bat a bat i es donen a conèixer al públic, oferint una oferta d'activitats i propostes diferent i singular per tal de sensibilitzar els visitants de la importància dels museus en l'àmbit cultural, així com del seu paper en la societat actual.

La Nit dels Museus

Dins de la celebració del Dia Internacional dels Museus destaca una de les propostes més conegudes: la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra normalment el dissabte més proper al dia internacional, enguany la nit del dissabte 20 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus obren les portes amb diverses propostes lúdico-culturals que tenen lloc en horari nocturn.

«Jaume Mercadé. Els llocs pintats»

El Museu de Valls dedica al pintor i orfebre Jaume Mercadé (Valls 1889-1967) aquesta mostra commemorativa del 50è aniversari de la seva mort, en una exposició que recull més de 70 peces de l'artista, algunes d'elles singulars i mai vistes abans a la ciutat, i que es pot visitar fins el proper 25 de juny a l'edifici del Passeig dels Caputxins. La mostra recull els diferents indrets i paisatges recollits per l'artista al llarg de la seva obra.