Les votacions pels pressupostos participatius se celebraran entre el 19 i el 26 de novembre

Les votacions pels pressupostos participatius se celebraran entre el 19 i el 26 de novembre

> Com a novetat, els ciutadans podran votar també online a través de la web de l’Ajuntment

> Es podran escollir entre 35 projectes presentats pels ciutadans durant el procés de participació i la dotació econòmica augmenta fins als 140.000 euros

Del 19 al 26 de novembre, els ciutadans podran votar entre 35 projectes per escollir quins d’ells s’inclouen als pressupostos municipals per al 2018. En el que és la segona edició dels pressupostos participatius a Valls, el procés es presenta amb importants novetats. En primer lloc, la partida econòmica augmenta fins als 140.000 euros d’inversions, però a més els 35 projectes que se sotmetran a votació han estat presentats pels mateixos ciutadans durant el procés de participació.

A més, com important novetat, els vallencs i vallenques podran votar també online, en concret a través de la web de l’Ajuntament de Valls i l’enllaç directe www.valls.cat/votaprojectes2018. D’aquesta manera, a més de poder votar presencialment en els diferents punts de votació que s’habilitaran, els ciutadans ho podran fer també d’una manera més còmoda online. Només serà necessari identificar-se a la plataforma IdCat Mòbil (https://idcatmobil.seu.cat/) per registrar-se de manera segura, en tres passos molt senzills que es trobaran explicats a la mateixa web. Així, per registrar-se només caldrà introduir a la plataforma els números de DNI o NIE, de targeta sanitària i de mòbil i, a partir d’aquesta identificació, es rebrà immediatament un codi al telèfon indicat per poder votar amb seguretat i amb totes les garanties.

>> Més informació

171110pressupostosparticipatiusweb

 

La plataforma de votacions online estarà oberta entre els diumenges 19 i el 26 de novembre, ambdós dies inclosos. Els que prefereixin votar presencialment, ho podran fer de dilluns a divendres amb el DNI o el NIE en diferents dependències municipals, en concret, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, la Biblioteca Carles Cardó, Vallsgenera i el Centre Esportiu Municipal del Fornàs. A més, hi haurà 2 punts de votacions mòbils, un el diumenge 19 de novembre al Centre Cultural Municipal durant la celebració de Valls Viu la Moda i l’altre, el dissabte 25 de novembre al Pati coincidint amb la festa de la Jornada Gastronòmica del Calçot.

Poden votar totes les persones empadronades a Valls majors de 16 anys que podran escollir 3 dels 35 projectes que se sotmeten a votació. Aquestes propostes són les que van presentar els ciutadans durant el procés de participació previ i que han estat validades per la comissió tècnica municipal, d’acord amb el que estableix el protocol de pressupostos participatius. A la web de l’Ajuntament es podrà trobar informació de les propostes, les característiques de cadascun dels projectes i el pressupost d’execució estimat.

A més de l’ampliació dels canals de votació, l’augment de la partida econòmica destinada i que les propostes a votació han estat presentades pels mateixos ciutadans, en aquesta segona edició de pressupostos participatius també s’ha previst trametre a totes les llars de la ciutat un fulletó informatiu que inclourà també la butlleta per votar.

 

PROPOSTES A VOTACIÓ:
>> Descarregar document amb propostes

> Circuïts urbans de salut per a gent gran
Creació de diversos circuïts urbans de salut específics per a gent gran on podran realitzar exercicis de manteniment físic i psicomotricitat

Ubicació: Parcs Barrau i del Mas Miquel i places President Tarradellas i Xamora

Cost aproximat: 80.000 €
El cost inclou la compra dels equipaments, la seva instal·lació i senyalització. Es preveu invertir 20.000 euros en cadascun dels emplaçaments

> Carril bici des del nucli urbà fins al complex esportiu Xavi Tondo
Creació d’un carril bici fins al complex esportiu pavelló Xavi Tondo i Volpini.

Ubicació:

- Circuït 1: plaça del Blat – carrer de la Cort – El Pati – Germans Sant Gabriel – Francesc Gumà i Farran – passeig President Tarradellas – pavelló
- Circuït 2: passeig Estació – carrer del Tren – Francesc Gumà i Farran – Passeig President Tarradellas - pavelló

Cost aproximat: 60.000 €
El cost s’ha plantejat unificant els dos circuïts proposats, resultant un eix principal que unirà el Barri Antic fins al polígon de Valls.

> Barri sense cotxes amb testos de ferro que impedeixin aparcar
Col·locació de diversos testos de ferro (similars als que hi ha a la plaça del Blat) amb plantes de baix consum d’aigua i resistents al calor

Ubicació: Plaça dels Alls i plaça de davant de la Biblioteca Carles Cardó

Cost aproximat: 5.000 €
Cost corresponent a 10 jardineres, terra especial i plantes variades de baix consum hídric. No està inclòs el manteniment i reposició, ni retirada ni reinstal·lació per actes festius diversos.

> Espai per Vallsgat
Creació d’un espai, local o lloc on els gats puguin estar protegits. L’Associació Vallsgat realitza una gran tasca cuidant dels gats i de les colònies, però és necessari un espai per emmagatzemar menjar i que els gats cadells o en procés de recuperació estiguin en bones condicions.

Ubicació: Valls

Cost aproximat: 80.000 €
El cost inclou la construcció d’un local d’uns 30m2 amb sales independents, la compra de gàbies i la instal·lació de llum i aigua en un espai municipal.

> Millora en general del parc del Mas Miquel
Millora en especial de l’enllumenat públic, però també del mobiliari urbà amb la renovació de bancs, instal·lació de taules pícnic i més papereres. També es valorarà la millora de la neteja i la possibilitat d’instal·lar un pipican. També caldria renovar la senyalització informativa de la fauna del torrent.

Ubicació: Parc del Mas Miquel

Cost aproximat: 17.000 €
Inclou 7.000 euros en mobiliari urbà (5 taules pícnic, 5 bancs i 5 papereres) i 10.000 euros pel pipican (recinte tancat de fusta reciclada, porta, bancs, arbres i senyalització)

> Local social pel barri Sant Josep Obrer
Un parell de mòduls per fer reunions, per utilitzar com a magatzem i per donar servei als veïns del barri (estructures similars als que hi ha al Fornàs)

Ubicació: Plaça de la Sardana (darrera escenari) del barri de Sant Josep Obrer

Cost aproximat: 40.000 €
Cost corresponent a local prefabricat

> Pista de bàsquet d’accés lliure a l’skatepark
Construcció d’una pista de bàsquet d’accés lliure al barri del Fornàs

Ubicació: A la zona de l’skatepark

Cost aproximat: 50.000 €

> Millora enllumenat carretera de Barcelona
Arranjament dels punts de llum

Ubicació: Carretera de Barcelona, zona del Kursaal

Cost aproximat: 20.000 €

> Posar bancs a les places del Barri Antic
Citar als propietaris d’habitatges antics i/o desocupats per buscar solucions tant a nivell de finançament com de logística per arranjar façanes i la seguretat dels immobles. La proposta també preveu aprofitar les placetes per ubicar terrassetes i bancs

Ubicació: Barri Antic

Cost aproximat: 12.000 €
El cost es refereix a la instal·lació de 30 bancs per 20 emplaçaments del Barri Antic. La primera part de la proposta relativa a l’estat dels habitatges no s’inclou ja que no es tracta d’inversió

> Senyalització dels punts WIFI lliure a Valls
Senyalitzar els punts wifi que hi ha a Valls

Ubicació: Tota la ciutat

Cost aproximat: 3.000 €

> Fonts i lavabos Mas Miquel
Arranjar els lavabos públics del parc i restaurar les peces de ceràmica de les 15 fonts. Construir també taules d’obra amb bancs per asseure-s’hi.

Ubicació: Parc del Mas Miquel

Cost aproximat: 40.000 €

> Asfaltat del carrer Boronat
Renovació del ferm del carrer

Ubicació: Carrer Boronat

Cost aproximat: 50.000 €

> Plataformes parades de bus urbà
Per la comoditat dels passatgers i la seguretat de la gent gran

Ubicació: Pisos de Clols, plaça de la Creu i carrer Vallvera

Cost aproximat: 40.000 €

> Parada de bus escolar senyalitzada Escola Eugeni d’Ors
Senyalitzar parada del bus escolar per evitar l’aturada del trànsit

Ubicació: Escola Eugeni d’Ors

Cost aproximat: 5.000 €

> Arranjament i il·luminació de les fonts de les places de l’Estació, del Pati i de Sant Francesc
Recuperar el funcionament de fonts de la ciutat

Ubicació: Plaça de l’Estació, el Pati i plaça Sant Francesc

Cost aproximat: 100.000 €
El cost inclou l’arranjament i il·luminació de les fonts de la plaça de l’Estació, del Pati i de la plaça de Sant Francesc.

> APP municipal per comunicar incidències
Creació d’una aplicació mòbil per poder comunicar incidències de forma àgil i ràpida

Cost aproximat: 5.000 €

> Col·locar pilones baixes i bancs a la vorera del carrer Pare Palau
Col·locació de pilones baixes i bancs a la vorera del carrer Pare Palau

Ubicació: C/ Pare Palau

Cost aproximat: 9.000 €
El cost inclou la compra i instal·lació de 50 pilones i 2 bancs

> Elaboració d’un pla de parcs i jardins
Elaborar un pla de parcs i jardins que introdueixi elements patrimonials, culturals i arquitectònics de la ciutat en el disseny dels parcs infantils i dels diferents elements que en formen part (exemples: gronxadors de molla en forma de calçot, estructures escalables amb simbologia castellera, referències al campanar de Valls en els dissenys de les atraccions)

Ubicació: Tota la ciutat

Cost aproximat: 15.000 €

> Il·luminació dels porxos de les places del Blat i de l’Oli
Elaboració d’un projecte i la seva posterior execució per il·luminar de forma correcta els porxos de les dues places.

Ubicació: Plaça del Blat i de l’Oli

Cost aproximat: 50.000 €

> Rampa d’accés a la plaça dels Pins del barri de la Xamora
Realitzar una rampa d’accés a la plaça dels Pins per millorar la mobilitat, sobretot per la gent gran i famílies amb cotxes

Ubicació: Plaça dels Pins

Cost aproximat: 30.000 €

> Valls comestible: incorporar a la ciutat 500 arbres de cultiu ecològic de varietats antigues en test mitjançant la implicació de la ciutadania que en tindrà cura com a “guardians dels arbres”
Incorporar 500 arbres de cultiu ecològic de varietats antigues en test mitjançant la implicació de la ciutadania que en tindria cura com a “guardians dels arbres” al seu balcó, terrassa o jardí. Més endavant es plantaran en llocs definitius dins la ciutat. Cada participant deixarà un dipòsit que se li retornarà quan es planti l’arbre. També hi hauria l’opció que se’l quedés, donant ús al dipòsit per adquirir més arbres. Un cop plantat, els guardians poden seguir tenint cura de l’arbre que passarà a produir fruita. Hi haurà un mapa amb la ubicació de tots aquests arbres, donant visibilitat a la biodiversitat de les varietats i reconeixent el seu cuidador.

Cost aproximat: 6.000 €
Cost corresponent al total dels arbres a adquirir.

> Plafó informatiu de les restes arqueològiques de la Vil·la romana
Recuperar el plafó explicatiu que hi havia a la zona de les restes arqueològiques de la zona del Vilar. Millorar el manteniment de pintura.

Ubicació: Plaça Vil·la Romana

Cost aproximat: 3.000 €

> Col·lector de recollida d’aigües pluvials a l’Hort del Carme
A la sortida de l’aparcament de l’Hort del Carme per la part del carrer Progrés, en els dies de pluja baixa des del pàrquing pel carrer Progrés i part de la carretera de Tarragona fins a la gasolinera.

Ubicació: Aparcament Hort del Carme

Cost aproximat: 60.000 €

> Lloc de passeig de gossos a l’Hort del Carme
A l’Hort del Carme, al costat de l’aparcament, és un lloc apartat on és habitual que es deixin en llibertat els gossos provocant molèsties als veïns. Cal adequar amb separacions els llocs on es poden deixar els gossos en llibertat.

Ubicació: Hort del Carme

Cost aproximat: 11.000 €
Cost corresponent a un recinte tancat de fusta reciclada, porta, bancs, arbres, reg i senyalització.

> Ampliació del parc infantil del carrer Segarra i dotació de pista poliesportiva al barri de les Comarques
Ampliació del parc infantil del carrer Segarra i sol·licitud de pista poliesportiva al barri

Ubicació: Barri de les Comarques

Cost aproximat: 18.000 €

> Enjardinament del parc de Mas Miquel

Ubicació: Parc del Mas Miquel

Cost aproximat: 20.000 €

> Millora enllumenat de la plaça President Companys
Repintar i reparar l’enllumenat del monument dedicat a Lluís Companys. Il·luminar les 2 rotondes on hi ha una olivera. Millorar l’enllumenat de la plaça i el parc infantil per ampliar-ho cap a la zona dels ametllers.

Ubicació: Plaça President Companys

Cost aproximat: 40.000 €
El cost inclou la tirada de cable per arribar a les rotondes i al monument, així com el seu enllumenat a més de la il·luminació del passeig i del parc. El parc no es pot ampliar donat que la part dels ametllers perquè està afectada per línies elèctriques.

> Restauració i retorn de la locomotora a la plaça de l’Estació
Retornar la locomotora històrica a la plaça de l’Estació

Ubicació: Plaça de l’Estació

Cost aproximat: 30.000 €
Inclou la restauració bàsica de la locomotora i el seu trasllat.

> Baranes baixada costa de l’Església
Per facilitar la mobilitat, tant per baixar com per pujar, cal posar un costat de barana al tram del costat de les escales.

Ubicació: Costa de l’Església

Cost aproximat: 5.000 €

> Aparcaments de bicis en serveis públics
Instal·lar un sistema que permet tancar la bici en un compartiment (bicibox) a l’Estació del Tren i a l’Estació d’autobusos, recuperar l’existent o instal·lar-ne un del nou. Instal·lació d’aparcaments de bicicletes prop d’edificis públics

Ubicació: Estació del Tren i altres edificis públics, Ajuntament, CAP, etc...

Cost aproximat: 20.000 €

> Substitució de punts de llum al carrer Sant Jaume i Verge de Meritxell

Ubicació:
Carrer Sant Jaume i Verge de Meritxell (Barri de la Colla Vella)

Cost aproximat: 80.000 €

> Canviar l’aspecte del carrer Xiquets de Valls (enjardinar i adequar)
Ordenar la zona, modificar el terra i plantar arbres i arbusts

Ubicació: C/ Xiquets de Valls

Cost aproximat: 10.000 €
El cost es refereix a l’enjardinament i adequació del pendent del solar que el propietari cediria de forma temporal

> Eliminació barreres arquitectòniques en els passos de vianants del passeig de l’Estació
Eliminar o adaptar els elements que dificultin els desplaçaments per la via pública a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda

Ubicació: Passeig de l’Estació

Cost aproximat: 20.000 €
El cost inclou l’adaptació i millora dels accessos en mal estat.

> Arranjament parc infantil Barri Alt Camp

Ubicació: Barri Alt Camp

Cost aproximat: 20.000 €
El cost inclou l’arranjament d’una zona de 80 m2 amb zones de terra tou i d’altres de terra dur, amb tanca de fusta i equipaments per a infants de diferents edats.

> Adequació solar IES Serra de Miramar com a zona d’esbarjo
Amb la marxa de l’IES Serra de Miramar ha quedat un espai buit que es podria aprofitar com a zona infantil que donés servei als barris Alt Camp, Miramar, Nou Miramar i Santa Úrsula. També es podria adaptar com espai d’equipament i aparells per l’activitat d’exercicis per la salut i benestar de la gent gran.

Ubicació: Zona nord de Valls

Cost aproximat: 100.000 €
El cost inclou l’adequació del sòl, la dotació d’aigua i llum, la compra i instal·lació de jocs infantils i equipaments de salut i bancs, a més del tancament i l’enllumenat de la zona

9 de novembre de 2017