L'Ajuntament adjudica les obres del parc d'street workout de l'skate parc de Valls

L'Ajuntament adjudica les obres del parc d'street workout de l'skate parc de Valls

L'Ajuntament adjudica les obres del parc d'street workout de l'skate parc de Valls

La Junta de Govern ha aprovat adjudicar a l’empresa Urban Street Design les obres de construcció del parc de barres que suposaran l’ampliació de l’Skate Parc de la ciutat situat al barri del Fornàs. Aquest projecte és un dels més votats per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius d’aquest any 2017 i permetrà dotar l’espai amb un parc de barres per a la pràctica de l’Street Workout. Està previst que les obres es realitzin aquest mateix any amb una inversió de 12.033 euros IVA inclòs.

L'street workout és un moviment socioesportiu que es basa en entrenar al carrer, habitualment en parcs i espais públics usant el propi cos i l'entorn, consistent en la realització d'exercicis similars als de gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles i que gaudeix, cada vegada més, de major públic practicant. Aquest esport, nascut a Nova York als anys 80, es practica habitualment de manera col·lectiva, la qual cosa permet treballar aspectes comunitaris.

Els parcs de barres són unes instal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i permeten als usuaris realitzar amb autonomia les seves pròpies rutines d’exercicis. Així, el conjunt d’elements que s’instal·laran a l’Skate Parc de Valls inclouran barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millora la coordinació, l’agilitat i l’equilibri.

Està prevista la instal·lació d’elements per a l’entrenament tan per a practicants de nivell inicial fins als de nivells més avançats, amb una distribució que permetrà celebrar-hi esdeveniments i fins i tot competicions. Així, s’instal·laran barres paral·leles triples, escales horitzontals, 7 barres en disposició tela d’aranya i miniparal·leles. Un cartell informatiu explicarà també què cal tenir en compte abans de practicar street workout, així com els exercicis físics que es poden realitzar al parc.

Amb el nou circuït d’street workout s’ampliaria així l’àmbit d’esports urbans del Fornàs que concentra ja l’skate i el circuït bmx en un mateix emplaçament. L’objectiu, a la vegada, és donar a conèixer entre la població més jove aquesta pràctica per diversificar encara més el conjunt de l’oferta esportiva de la ciutat. A més, d’acord amb el que preveu el Pla Local de Joventut, l’espai del Fornàs es consolidarà com a punt de trobada per als joves de diferents modalitats d’esports urbans.

Altres acords de Junta de Govern:

- Adjudicació d’obres de millora a la depuradora urbana. La Junta ha aprovat adjudicar a l’empresa UTE Soler-Aquambiente per un import de 40.442 euros IVA inclòs les obres programades aquest any 2017 de millora de l’estació depuradora urbana d’aigües residuals. En concret, està previst substituir la canonada d’entrada a l’espai de reactors biològics per a la depuració, així com l’actualització dels sistemes informàtics.

- Adjudicació del servei de manteniment de la plataforma AOC-MSAYTOS. La Junta de Govern ha aprovat adjudicar a l’empresa Maticosinfo els serveis de manteniment de l’aplicació tecnològica AOC-MSAYTOS per un import anual de 25.816 euros IVA inclòs i per un període de tres anys. Aquesta plataforma permetrà ampliar els serveis d’administració electrònica municipal.

- Aprovació de la despesa de muntatge de l’arbre de Nadal i sonorització i il·luminació Pessebre Vivent. La Junta ha aprovat contractar a l’empresa Qverd Jardiners per un import de 6.476 euros IVA inclòs per a l’execució dels treballs de muntatge de l’arbre de Nadal al Pati. D’altra banda, també s’ha aprovat contractar a l’empresa SO i Art Prat per un import de 6.938 euros IVA inclòs per a la prestació del servei de sonorització i il·luminació del Pessebre Vivent que es realitza al Barri Antic durant les festes de Nadal.

9 de novembre de 2017