El dissabte 16 de desembre, nova edició del Mercat d'Art Jove i la Ruta Labart

El dissabte 16 de desembre, nova edició del Mercat d'Art Jove i la Ruta Labart

El dissabte 16 de desembre, nova edició del Mercat d'Art Jove i la Ruta Labart

> Coincidint amb el tradicional Mercat de Nadal, tindrà lloc al Pati el Mercat d'Art Jove i la inauguració de la tercera edició de la Ruta Labart

> La jornada s'acompanyarà de diferents activitats artístiques i musicals que amenitzaran l'escenari del Pati

El dissabte 16 de desembre Valls viurà una jornada d'activitats i propostes per a potenciar els joves artistes i creadors locals, coincidint amb el mercat de Nadal de la ciutat. La jornada, que tindrà lloc al Pati, engloba diferents propostes per tal que els joves creadors vallencs, de diferents disciplines artístiques, tinguin un espai de difusió, de promoció i de venda: el Mercat d'Art Jove i la Ruta Labart.

El Mercat d'Art Jove, que enguany arriba a la seva setzena edició, ofereix un espai que permet exhibir els treballs dels joves artistes creadors del territori. El mercat, que se situarà al Pati, compte fins al moment amb un total de 12 paradistes en aquesta nova edició en l'àmbit de la pintura, la confecció tèxtil, la bijuteria, elements de decoració i altres creacions i manualitats diverses. Aquest any, com a novetat, també hi haurà un espai per a les entitats juvenils vallenques, ja sigui per a donar a conèixer les seves activitats i propostes com per oferir treballs i manualitats als visitants.

La jornada anirà acompanyada d'un conjunt d'activitats musicals i artístiques que al llarg de tot el dia es duran a terme al Pati. Un escenari on joves de diferents disciplines com la música i la dansa, podran donar-se a conèixer i mostrar els seus treballs, espectacles o obres. Enguany, l'escenari comptarà amb la participació de: l'escola de ball Adagi, l'escola de ball Nou Ritme, la coral juvenil Cor Koré i un concert a càrrec de les Balkan Paradise Orchestra. Un grup que es defineix com “fanfàrria femenina de música balcànica, única en la seva espècie” i que es composa de vuit instrumentistes de vent i percussió. També al llarg del matí es durà a terme una exhibició d'art en viu a càrrec de Pintures Solé, que enguany celebra el seu cinquantè aniversari.

Finalment, el dissabte 16 també al Pati tindrà lloc la inauguració de la tercera edició de la Ruta Labart. La Ruta Labart és una proposta perquè els joves creadors puguin exposar en diferents espais de restauració de la ciutat les seves obres, en les disciplines de pintura, dibuix o fotografia. Les obres s'exhibiran des del dissabte 16 de desembre fins al 14 de gener de l'any vinent, en els següents espais: Hotel Class, Restaurant Luga, Agrobotiga, Safareig, Ecliss, Portal 22, Hotel Fèlix, Ca l'Àngel i Pak-Husebb-Kebab.

En l'edició d'enguany, un total d'11 artistes de la ciutat exposaran les seves obres. Les creacions artístiques dels joves s'exhibiran al llarg d'un mes, creant així una ruta d'art local. En aquesta nova edició, es comptarà amb la participació de: Marina Barberà Domingo (pintura sobre roba), Albert Gironès López (multidisciplinar), Sílvia Ramal Porta (il·lustració i pintura), Manel Reigal (fotografia), Ramon Miró (il·lustracions), Berta Artigal (il·lustracions), Medir Cucurull (fotografia), Jordi Minguell Puig «Jordio» (il·lustracions), Pere Migó Aran (pintura), Anastasiya Bodnar (pintura) i Teresa Flavià Grases (pintura).

Tal i com ha explicat la regidora de Joventut, Bàrbara Flores, l'any passat es va reformular el Mercat d'Art Jove per donar resposta a les valoracions realitzades pels i les paradistes, així com per donar major notorietat i visualització al mercat. Amb aquesta finalitat, el Mercat d'Art Jove compta des de 2016 amb un conjunt de propostes per amenitzar l'espai i oferir un escenari a les persones joves creadores.

Amb aquesta proposta el servei de joventut vol oferir espais per a la difusió dels artistes locals, però també incentivar i potenciar la creació artística dels joves de la ciutat i fomentar el consum cultural i artístic de la població del municipi. Finalment, des del servei de Joventut es vol agrair a tots els artistes que desinteressadament han volgut participar en aquesta iniciativa, així com els locals de restauració de la ciutat que han acollit el projecte i les exposicions.

Descarregar cartell

29 de novembre de 2017