Concert de la Bisbal i valsos d'strauss, espectacles d'aquestes festes

Concert de la Bisbal i valsos d'strauss, espectacles d'aquestes festes

Concert de la Bisbal i valsos d'strauss, espectacles d'aquestes festes

> L’Strauss Festival Orchestra, amb concerts prorrogats al Liceu i al Palau de la Música, s’estrena al Centre Cultural de Valls

> Els dos concerts programats s’han passejat per escenaris de primer nivell de Catalunya i de l’escena internacional

El programa de les celebracions nadalenques acull en el seu tram central tres espectacles als Teatres de Valls. El Centre Cultural compta amb dues formacions especials, l’Orquestra La Principal de la Bisbal aquest dissabte 23 de desembre, i la Strauss Festival Orchestra amb el seu concert de valsos dissabte 30 de desembre. Per la seva banda, el Teatre Principal programa fins a set funcions dels Pastorets Principals de Valls, a càrrec del Grup del Teatre Principal amb orquestrina en directe.

Els espectacles de Nadal, Cap d’Any i Reis a la ciutat de Valls s’inicien aquest dissabte 23 de desembre a les 9 del vespre amb el concert de «Les serenates» de l’Orquestra La Principal de la Bisbal. Al Centre Cultural de Valls s’hi podran escoltar obres d’ahir, d’avui i de sempre, amb el rigor interpretatiu que ha convertit aquesta formació en una autèntica referència tant en el coblisme actual com en les orquestres més esperades en els concerts de les festes majors del país.  El concert que presenten a Valls està especialment dissenyat per a teatres i auditoris, i s’emmarca en l’esperit nadalenc.

Aquesta famosa formació empordanesa fou creada l’any 1.888 a la localitat de La Bisbal d’Empordà, recollint la saba i l’experiència de cobles més antigues.  Ha estat guardonada en tots els certàmens en els quals ha pres part. Cal destacar, per damunt de tots, els premis obtinguts en els concursos de Barcelona (1892,1909), Girona (1906,1912,1916) i Sant Feliu de Guíxols (1932). Aquest darrer li valgué el títol de Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya, el qual li fou restituït el 8 de setembre de 1978 a través d’una Ordre del President Josep Tarradellas.

També fou guardonada amb el Premi Nacional de Cultura l’any 2013. La Principal de la Bisbal és conceptuada, avui per avui, com la primera cobla dels Països Catalans, sobirana indiscutible de places i aplecs i una de les nostres institucions més prestigioses. Per raó de la seva gran anomenada la seva presència en les sales de concerts, aplecs i festes majors de més entitat és àmpliament sol·licitada. Entre els espais més emblemàtics on ha actuat destaquen el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, l’Abadia de Montserrat,  el Palau de la Generalitat de Catalunya,  L’Auditori Nacional de Catalunya, la Sagrada Família L’Havana (Cuba) als seus més importants escenaris -Gran Teatro de la Ópera, Teatro Nacional, Paseo de la Revolución, Museo de la música-,  i la Ciutat del Vaticà.

Els valsos d’Strauss
Junt amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona i amb el Palau de la Música Catalana també a Barcelona, espais on enguany s’han prorrogat les funcions per l’extraordinària demanda de localitats, el Centre Cultural de Valls també acollirà el concert dels valsos de Johann Strauss dissabte 30 de desembre a les 9 del vespre, protagonitzat per l’Strauss Festival Orchestra i els ballarins de l’Strauss Festival Dance Ensemble. L’orquestra interpreta les diferents melodies acompanyada d’un seguit de preciosos números de ball que realcen el resultat artístic de l’espectacle.

El muntatge, que arriba enguany a Valls per primer cop, es tracta de la producció nadalenca més famosa d'Europa avalada per 28 anys d'èxits i més de 5 milions d'espectadors a tot el món. El programa, inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena, inclou els títols més coneguts del rei del vals, Napolió, Festa de les flors, El vals de l’emperador o Champagne. No falta el vals més cèlebre, el Danubi blau, ni la Marxa Radetzky que, compassada amb el picament de mans del públic, tanca la vetllada. Aquesta producció ha fet estada en teatres i auditoris tan emblemàtics com  el Musikverein de Viena -Àustria-, el Concertgebouw de Amsterdam -Holanda-, la Philarmonie de Berlín, el Musikhalle de Hamburg -Alemanya- o  l’Auditorium Parco della Musica de Roma -Itàlia-.

Entrades i carnets culturals

Les taquilles del Teatre Principal obren fins al 5 de gener de 2018 en horari especial diàriament de 12 a 14 h i de 18 a a 20 h, excepte els dies 24, 31 i 5 quan només ho fan al matí  i els dies 25, 31 i 1 que romanen tancades. Durant les 24 hores del dia funcionarà el web www.ticketea.com. El canal telefònic serà el 902 044 226. Aquest número està operatiu de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30h i 16 a 18.30h, i divendres de 9 a 15 h.  També es poden adquirir entrades a les portes del Centre Cultural i del Teatre Principal una hora abans de cada espectacle.

Les persones que encara no disposin del carnet dels Amics dels Teatres de Valls, que permet condicions econòmicament avantatjoses en el preu de les localitats, poden realitzar-lo a la mateixa taquilla.

> Tots els actes de les Festes de Nadal i Reis a Valls

Altres notícies del Nadal a Valls

>> A la venda les entrades del Ball de Cap d'Any a la Sala Kursaal

>> Els Pastorets principals de Valls, el gran clàssic de les festes

>> El Mercat de Nadal i la fira de capons i aviram, epicentres de les festes

>> Valls rememora la seva història amb el singular pessebre vivent

>> Arrenquen les festes de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat

>> La solidaritat i el patrimoni immaterial es donen la mà per Nadal a Valls